Haberler

Doğan Holding CEO'su Soner Gedik İstifa Etti

Güncelleme:

Doğan Holding'in bir yıl önce atanan CEO'su Soner Gedik, bugün istifa etti. KAP'a bilgi veren holding, Gedik'in yerine Yağmur Şatana'nın atandığını duyurdu.

Sabancı Holding'in ardından Doğan Holding'de de bugün CEO değişimi yaşandı. 2016'nın Ocak ayında Yahya Üzdiyen'in yerine Doğan Holding CEO'su olan Soner Gedik, 1 yıllık görevinin ardından bugün istifa etti.

Doğan Holding, bugün itibariyle Gedik'in yerine Yağmur Şatana'yı CEO olarak atadı.

Doğan Holding'den Kamuyu Aydınlat Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"TÜM GÖREVLERİNDEN İSTİFA ETTİĞİ GÖRÜLDÜ"

"Şirketimiz'in 20 Şubat 2017 (bugün) tarihindeki toplantısında; Soner Gedik'in Şirketimiz'in Yönetim Kurulu Üyeliği sıfatıyla sahip olduğu İcra Kurulu Başkanlığı dahil tüm görevlerinden istifa etmiş olduğu görülerek, yerine 20 Şubat 2017 tarihi itibariyle geçerli olmak üzere Yağmur Şatana'nın Şirketimiz'e Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmasına ve İcra Kurulu Başkan Vekili olarak görevlendirilmesine karar verilmiştir."

Yağmur ŞATANA'nın Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçilmesi yapılacak ilk Olağan Genel Kurul toplantısında pay sahiplerimizin onayına sunulacaktır.

YAĞMUR ŞATANA KİMDİR?

1963 doğumlu olan Yağmur Şatana, TED Ankara Koleji ve Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye/İktisat bölümü mezunu. Kariyerine 1987 yılında bankacılık sektöründe başlayan Şatana, 2008 yılına kadar Finansbank A.Ş.'de çeşitli yönetim kademelerinde görev yapmış, Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili olarak Kurumsal Bankacılık, Ticari Bankacılık, Proje Finansmanı ve Nakit Yönetimi konularında yurtiçi ve yurtdışı görevler almıştır. Aynı dönem içerisinde Fiba Factoring, Girişim Factoring ve Finans Yatırım Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Finans Finansal Kiralama Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür. 2008 yılından itibaren Fiba ve Fina Holding bünyesinde Finans, Gayrimenkul, Turizm, Liman, Enerji, Perakende Sektörlerinde faaliyet gösteren on altı grup şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığı/Başkan Yardımcılığı/Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

2011 yılında Holding İcra Kurulu Başkanı olarak Demirören Grubu'nda bir yıl görev yapan Yağmur Şatana, Enerji, LPG, Akaryakıt sektörlerinde görev almış ve aynı zamanda da Milliyet ve Vatan Gazeteleri'nde de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır.

2012 yılında Kazancı Holding A.Ş.'ye Yönetim Kurulu üyesi olarak katılan Yağmur Şatana, enerji, jeneratör, doğalgaz dağıtım, elektrik dağıtım, turizm, tarım ve yiyecek/içecek (Cookshop) sektörlerinde faaliyet gösteren iştirak şirketlerinde 5 Yıl boyunca Yönetim Kurulu Başkanı/Başkan Yardımcısı/Üyesi olara görev yapmıştır. Bunlara ilave olarak Turizm sektöründe faaliyet gösteren Detur International Holding B.V. ve petrokimya/tekstil sektöründe faaliyet gösteren Anadolu İplik ve Tekstil Fabrikaları Yönetim Kurulu Üyeliğini'de sürdürmüştür.

Yağmur Şatana, bilanço yönetimi, risk yönetimi, büyüme, proje finansmanı, pazarlama yönetimi konularında kariyeri boyunca önemli değişim ve dönüşüm projelerine liderlik etmiştir."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sabancı Holding Doğan Holding Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title