Haberler

Nevzat Doğan: Dünya İzmit'i Yeniden Tanıyacak

Güncelleme:

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan Turizm Haftası sebebiyle bir mesaj yayınladı.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan Turizm Haftası sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında İzmit'in, kültür, tarih ve turizm kenti olmayı hak ettiğini vurgulayan Doğan şu ifadelere yer verdi: "Bu konuda her şeyimiz var. Bilgimiz var, birikimimiz var, değerlerimiz var. İzmit'in 3 bin yıllık bir geçmişi bulunduğundan birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Binlerce yıllık geçmişi ile barındırdığı tarih, kültür ve doğal turizm kaynaklarıyla İzmit, bu olağanüstü avantajlarına maalesef gereken önem gösterilmeyerek ihmal edilmiş, sanayi kenti olarak anılmıştır. Bilindiği gibi tüm dünya, ülkeler arası rekabetin şehirlerarası rekabete dönüştüğü, yerelliğin ve bölgeciliğin öne çıktığı bir süreçten geçmektedir. İzmit sahip olduğu hemen her çeşit turistik avantajlarını kullanarak nüfusunun büyük bir kısmının bu sektörden geçindiği bir şehir haline gelebilir. Bunun için ulusal ve uluslararası tanınmışlığın arttırılması yanında yerli ve yabancı turist için tüm turizm alt yapısı sorunları giderilmiş cazibe merkezi olmalıdır."

"İzmit'in turizm şehri olması yönünde 6 yıl önce başlattığımız çalışmalar hızla şekilleniyor. Tarih Koridoru projemiz başta olmak üzere gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalar bizim haklılığımızı ortaya çıkardı. İzmit Belediyesi tarafından yapılan ve çok beğenilen Kültür Tepesi'nin İstanbul'daki Pierre Loti, Paris'teki Ressamlar Tepesi'nden aşağı kalır yanı yok. Hedefimiz, oralardan daha popüler bir sanat tepesini ortaya çıkarmaktır. İzmit tarih kokan, turizm açışından farklı zenginliklere sahip bir şehir. Bu şehir tarih turizmine açılacak. Adını turizm ile dünyaya duyuracak. Bu hedefimiz şehrimizin bütün dinamiklerinin birlikte güzel bir işbirliği içerisinde çalışmasıyla gerçekleşecektir. Bu hedefe ulaşmada üniversitemizden, sivil toplum kuruluşlarımızdan, odalarımızdan ve medyamızdan işbirliği ve destek beklemekteyiz. Bu düşüncelerle Turizm Haftası'nın milletimize, şehrimize ve turizm sektöründe yer alan otel, acente ve tüm işletmelere hayırlı olmasını dilerim." - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turizm Haftası Nevzat Doğan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title