Haberler

Doğalgaz Kazı Krizi ATO'nun Girişimleriyle Çözüldü

Başkent Ankara’da yeni yapılan binalara doğalgaz hattı çekilmesi için gerçekleştirilen kazı çalışmalarının 30 Eylül itibariyle sonlandırılması müteahhitlerle, kazı ruhsatı alınan konut sahipleri için kriz yarattı.

Başkent Ankara'da yeni yapılan binalara doğalgaz hattı çekilmesi için gerçekleştirilen kazı çalışmalarının 30 Eylül itibariyle sonlandırılması müteahhitlerle, kazı ruhsatı alınan konut sahipleri için kriz yarattı. Müteahhitlerin başvurusu üzerine, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci'nin girişimleriyle sorun çözüldü. Ankara Büyükşehir Belediyesi, müteahhitlerin talebine karşılık vererek, doğalgaz kazı yasağı başlama tarihini 20 Ekim 2015 gününe uzattı.

ATO'ya üye olarak faaliyetlerini sürdüren müteahhitler, tamamladıkları inşaatlara doğalgaz bağlatabilmek için Beşkentgaz'a başvuruda bulunarak ruhsat talebinde bulundu. Müteahhitlerin bu talebi üzerine,232 adedi 30 Eylül, 542 adedi de 31 Ekim 2015 tarihinde süresi dolmak üzere kazı ruhsatı verilerek, 2015 yılında kazı sezonu sonuna kadar toplam 1520 adet doğalgaz servis bağlantısı yapılması planlamaya alındı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Aykome Şube Müdürlüğü'nün 16 Eylül 2015 tarihli Genel Kurul toplantısında alınan 2015 yılı kazı sezonunun 30 Eylül 2015 tarihinde kapatılması kararı müteahhitleri zora soktu. Eylül ayının son haftasında 9 günlük bayram tatilinin yer almasıyla kazı çalışmalarında beklenen süratin sağlanamamasıyla birlikte son kazı tarihinin erkene çekilmiş olması, 15 bin 384 konutun kış aylarına doğalgaz bağlantısı yapamadan girmesine neden olacaktı.

Müteahhitlerin sorunlarını ileterek çözüm konusunda destek istedikleri ATO Başkanı Salih Bezci, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar'a birer yazı yazarak, doğalgaz kazı tarihinin ertelenmesi talebinde bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi,Bezci'nin aktardığı bu talep üzerine doğalgaz kazı yasağı başlama tarihini 20 Ekim 2015 Salı gününekadar uzattı.

Uzatma kararının sevindirici olduğunu belirten ATO Başkanı Bezci, "Müteahhitlerimiz yaşadıkları sıkıntıları anlatınca, konuyu Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerine bir de ben aktarmak istedim. Yazılı olarak ilettiğim sorunumuza, yazının iletimi üzerinden 3 saat geçmeden cevap geldi ve tarihin 20 Ekim'e uzatılacağı bildirildi" dedi. Duyarlılığı için Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerineteşekkür eden Bezci, "Kış şartlarının yaklaştığı bu günlerde vatandaşlarımızın mağdur olmadan sorunların çözülecek olması hepimizi mutlu etti" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ankara Ticaret Odası Salih Bezci Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title