Haberler

Doğalgaz İthalatı Geçen Yıl Yüzde 1,7 Azaldı

ANKARA (AA) – Türkiye'nin doğalgaz ithalatı geçen yıl bir önceki yıla kıyasla yüzde 1,7 azalarak 48 milyar 427 milyon metreküpe geriledi.

ANKARA (AA) – Türkiye'nin doğalgaz ithalatı geçen yıl bir önceki yıla kıyasla yüzde 1,7 azalarak 48 milyar 427 milyon metreküpe geriledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), "2015 Doğalgaz Sektör Raporu"nu yayımladı.

Rapora göre, geçen yıl en fazla doğalgaz ithalatı yüzde 55,3 ile Rusya'dan yapıldı.

Türkiye'de geçen yıl 7,6 milyar metreküp sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ithalatı yapıldı. Bu miktar toplam doğalgaz ithalatının yüzde 15,7'sine karşılık geldi.

Türkiye geçen yıl ithal ettiği LNG'nin yüzde 48,3'lük kısmını spot piyasadan, geri kalan bölümünü ise Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) Nijerya ve Cezayir ile yaptığı uzun dönemli sözleşmelerden temin etti.

Türkiye'de geçen yıl doğalgaz ihracat lisansına sahip 9 şirketten sadece BOTAŞ doğalgaz ihraç etti. Şirket, Yunanistan'a 2015 yılında toplam 623,9 milyon metreküp doğalgaz gönderdi.

Türkiye'de doğalgaz depolardaki toplam stok miktarı 2,1 milyar metreküp olarak kaydedildi.

Tüketim öngörülenden az oldu

Rapora göre, Türkiye'de geçen yıl 50 milyar 862 milyon metreküp doğalgaz tüketileceği öngörüldü. Geçen yıl için öngörülen bu miktar yüzde 5,6 azalışla 47 milyar 999 milyon metreküp olarak gerçekleşti.

Geçen yıl doğalgaz dağıtım hizmetleri kapsamında dağıtım şirketleri toplam 11 milyar 703 milyon lira yatırım yaptı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Türkiye Rusya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title