Haberler

Doğalgaz İçin Çılgın İddia: 2018'de Yüzde 50 İndirimli Olacak

Güncelleme:

Genel Energy'nin İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil, enerji barışında garantör ülke konumunda olan Türkiye'nin 2018'de doğalgazı yüzde 50'li indirimli alacağını savundu.

Kuzey Irak'tan gelecek gazın Türkiye için önemine vurgu yapan Mehmet Sepil, "Şu an doğalgazı 12-13 dolar faturayla alıyoruz, bu rakam 7 doların bile altına düşecek" dedi.

Genel Energy'nin İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil, Türkiye'nin, Bağdat ve Erbil yönetimleri arasındaki enerji barışının garantörü olduğunu söyledi. Soruları yanıtlayan Sepil, Bağdat'taki Irak Merkezi Hükümeti ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasında sağlanan enerji barışına ilişkin Türkiye'nin doğal garantör olduğunu ifade etti.

"TÜRKİYE GARANTÖR DURUMUNA GELİYOR"

Kuzey'deki bütün petrolün, ister Kürt petrolü, ister Kerkük petrolü olsun, coğrafyada sadece bir yere gelebileceğini, buranın da Türkiye olduğunu anlatan Sepil, "Boru hattının diğer ucu bizde olduğuna göre ve doğalgazda da öyle olacak ileride. Türkiye ekonomik garantör durumuna geliyor. Politik olarak da Irak'ın tek parça kalması, Türkiye'nin çok istediği bir şey olarak gerçekleşmiş olur" ifadesini kullandı.

"350 BİN VARİLE ÇIKABİLİRİZ"

Sepil, 2007'den bu yana üretimlerini düzenli olarak artırdıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Tak Tak sahasında günlük 130 bin varil, Tawke'de ise 110 bin varil petrol üretiyoruz. Toplamda her iki sahamızdan 240 bin varil üretiliyor. Gelecek seneki hedefimiz ise Tawke'yi 170-200 bin varile, Tak Tak'ı 150 binin üzerine çıkarmak. İki sahadan gelecek yıl 330-350 bin varile çıkmayı umut ediyoruz" dedi.

"İKİ GAZ SAHASININ DA SAHİBİ BİZİZ"

Konuyla ilgili CNBC-e'ye de değerlendirmelerde bulunan Sepil, Türkiye için en önemli projenin 2018'de Kuzey Irak'tan gelecek gaz olduğunu söyledi. Sepil, "Rusya ve İran'a ödenen fiyatların çok altında olacak. İki gaz sahasının da sahibi biziz. Şu an doğalgazı 12-13 dolar faturayla alıyoruz, bunun 7 dolar ve altına düşeceğine yönelik anlaşmalar yapıldı."

(Kaynak: Akşam)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Genel Energy Mehmet Sepil Türkiye Irak Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (40)

Ahmet erdemMobil-IOS:

Şuan 200bin varil olan kuzey ırak petrolü ozaman 1milyon varile çıkacak. Gaz da gelince oda yüzde 50 indirimli olacak.Kısacası bütün bunlar kürt petrolü ve kürtlerin gazi

4
24
yanıtYanıtla
CanASKER:

Biraz da bizim halkımızın yüzü gülsün artık!!!!

23
4
yanıtYanıtla
VaTaNdAs:

2018 yilina kadar yuzde elli zammi ancak denk getirirsiniz durmak yok yola devam

6
19
yanıtYanıtla
MertMobil-IOS:

Bedava da olsa fiyat inmez

23
1
yanıtYanıtla
Zaza 23mobilWeb@haberler.com:

Olan salisinz Erdogan gibi bir lider sizin basiniza geldi yoksa suan turkiyeni suryden farki yokdu

17
5
yanıtYanıtla
pir dost:

seçim yaklaşıyor fırıldaklar dönmeye başladı , dünyanın neresinde görülmüş böyle birt uygulama , ama aklar bunuda yer. . . akp liler nerden vuracağını çok iyi biliyor

17
3
yanıtYanıtla
erol:

onu bunu birakin !demirtasin haberini kaybetiniz yine:)

18
1
yanıtYanıtla
tr:

bu devlet bize indirim mindirim yapmaz ne zaman yüzümüzü güldürdü sanki benzinin durumu ortada petrol fiyatlarının yarı yarıya düşmesine rağmen vergi yüzünden indirim göremiyoruz. milleti gazlamayın bari.

15
3
yanıtYanıtla
VatandaşmobilWeb@haberler.com:

Yeni oy toplama yöntemleri

16
2
yanıtYanıtla
vatandaş:

buda kuyruklu yalan

14
4
yanıtYanıtla
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title