Haberler

Doğal Mineralli Sular, Tüpgaz ve Petrol Dağıtımı Yapılan Yerlerde Depolanamayacak

Doğal mineralli suların tüpgaz, otogaz, petrol ve petrol ürünlerinin depolama ve dağıtımının yapıldığı yerlerde; ısı, ışık, toz, duman, yağış gibi olumsuz şartlara açık ortamlarda satışı ve depolaması yapılamayacak.

Doğal mineralli suların tüpgaz, otogaz, petrol ve petrol ürünlerinin depolama ve dağıtımının yapıldığı yerlerde; ısı, ışık, toz, duman, yağış gibi olumsuz şartlara açık ortamlarda satışı ve depolaması yapılamayacak.

Doğal Mineralli Sular Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, doğal mineralli su işletmecileri, yıl boyunca tüketilen doğal mineralli suyun kalitesini yansıtacak şekilde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından alınacak doğal mineralli su numunelerinin analizini laboratuvarlarda yaptırmak ve alacakları raporları her yıl için ayrı dosyalarda saklamak ve gerektiğinde denetimlerde ibraz etmekle mükellef olacak. Kurumca gerekli görüldüğü takdirde işletmeci, suyun niteliklerine göre farklı parametrelerin analizlerini de yaptırmak zorunda olacak.

-ÜRETİM İZİNLERİNİN İPTALİ-

Doğal mineralli sulara verilen üretim izinleri şu durumlarda iptal edilecek:

"-Üretim izni verildiği sıradaki şartları kaybetmesi,

-Doğal mineralli suların kimyasal, fiziksel veya mikrobiyolojik niteliklerini kesinlikle ve sürekli olarak kaybettiği laboratuvarların raporu ile belgelendirilmesi,

-Yapılan denetimlerde faaliyet göstermediğinin tespit edilmesi ve tespit tarihinden itibaren bir yıl içinde faaliyete geçmemesi,

-İzinli bir doğal mineralli suya başka su karıştırılması,

-Aynı kaynaktan farklı bir isimle kendisi veya başka gerçek veya tüzel kişi adına doğal mineralli su dolumu yapılması,

-İzin verme sürecinin herhangi bir aşamasında sahte ve yanıltıcı belge ibraz edildiğinin tespit edilmesi."

-DENETİM-

İzinli doğal mineralli suya ait bütün tesisler, Kurum ile İl Sağlık Müdürlüğü'nün denetimine tabi olacak. Doğal mineralli su tesisi 3'er aylık periyotlarla Müdürlük tarafından, yılda bir kez de Kurumca denetlenecek. Denetimlerde gerektiğinde nihai dolum yerinden denetim ve kontrol izlemesi amacıyla su numuneleri alınacak. Kurumca ve Müdürlükçe yapılan denetimlerde alınan numunelerin analiz ücretleri, işletmeci tarafından ödenecek. Doğal mineralli suyun denetim veya kontrol izlemesi parametre değerlerine uyumsuzluğunun tespit edilmesi halinde uyumsuzluğun nedenleri yok edilinceye kadar tesisin faaliyeti durdurulacak. Bu süre sonunda gerekli şartları sağlamayan tesisler hakkında yasal işlem yapılacak. Piyasaya arz edilen doğal mineralli suların, izin belgesi bulunmayan yerlerle tüpgaz, otogaz, petrol ve petrol ürünleri depolama ve dağıtımı yapılan yerlerde; suyun fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliğini olumsuz yönde değiştirebilecek ısı, ışık, toz, duman, yağış gibi olumsuz şartlara açık ortamlarda satışı ve depolanması yapılamayacak.

Kaynak: ANKA / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title