Haberler

Amerikan Güçlerinden IŞİD'e 13 Yeni Hava Saldırısı

Güncelleme:

Amerikan güçleri, Suriye ve Irak'taki IŞİD hedeflerine 13 yeni hava saldırısı düzenledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye ve Irak'ta terör örgütü IŞİD hedeflerine 13 yeni hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi.

CENTCOM'dan yapılan açıklamada, ABD güçlerinin dün ve bugün Suriye'deki IŞİD militanlarına karşı savaş ve saldırı uçaklarıyla dört hava saldırısı düzenlediği, bunun yanında, ABD ve koalisyon güçlerinin, örgütün Irak'taki hedeflerine de yine dün ve bugün, savaş, saldırı uçaklarıyla insansız hava araçlarını kullanarak dokuz hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Açıklamaya göre, Suriye'deki saldırıların hepsi Kobani yakınlarında düzenlendi. Saldırılarda IŞİD'in dört muharebe mevzisi ve küçük bir ünitesi imha edildi.

Irak'ta da Felluce yakınlarındaki iki hava saldırısında, IŞİD'in küçük bir ünitesi ve tankı kullanılmaz hale getirildi. Musul Barajı civarındaki dört saldırıda ise yine örgütün küçük bir ünitesi, muharebe mevzisi, aracı ve lojistik üssü vuruldu. Başkent Bağdat'ın batısındaki saldırıda örgütün kontrolündeki bir bina ve küçük ünitesi yıkılırken, Sincar yakınlarındaki saldırıda ise IŞİD'in mevzilenme yeri hedef alındı ve altı aracı vuruldu. Hadise'nin kuzeybatısındaki saldırıda da örgütün depolama alanı olarak kullandığı bir bina yıkıldı.

CENTCOM açıklamasında, saldırıların, terör örgütü IŞİD'in Irak'a, bölgeye ve uluslararası topluma yönelik tehdidini yok etmek için düzenlenen "Doğal Kararlılık" operasyonlarının bir parçası olduğu, Suriye ve Irak'ta hedeflerin vurulmasının örgütün operasyonlarına devam etmesini sınırlandırdığı aktarıldı. Açıklamada, Irak'ta hava saldırıları düzenleyen koalisyon ülkeleri ABD, Fransa, Birleşik Krallık, Avustralya, Belçika, Danimarka ve Hollanda olarak sıralanırken, Suriye'deki hava saldırılarına katılan koalisyon ülkelerinin de ABD, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün ve Bahreyn olduğu ifade edildi. - Washington DC

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title