Haberler

"Stratejimizin İşlediğine İnanıyoruz"

Güncelleme:

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Irak'ta IŞİD ile mücadele stratejilerinin işlediğini söyledi.

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Irak'ta IŞİD ile mücadele stratejilerinin işlediğini söyledi.

Hagel, Güney Kore Ulusal Savunma Bakanı Han Min-Koo ile görüşmesinin ardından yaptığı ortak basın toplantısında, IŞİD ile mücadeleyle ilgili soruyu da yanıtladı.

Irak'ın yeni atanan Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi ile telefonda görüşmesinde önceliklerini sorduğunu hatırlatan Hagel, Ubeydi'nin "Irak güvenlik güçlerini bulundukları bölgelerde saldırı pozisyonuna getirmek istediklerini" söylediğini iletti.

Hagel, IŞİD ile mücadelenin uzun ve zorlu bir çaba olduğunu daha önce de belirttiklerini hatırlatarak, "Stratejimizin işlediğine inanıyoruz. Irak'ta ilerleme sağlandı. Evet, (sahada durum) karışık. IŞİD kontrol ettiği bölgeleri hala kontrol etmeye devam ediyor, bu da Irak'ta önemli bir saha" diye konuştu. Ancak, günlük olarak farklı ve karışık sonuçlar çıkabileceğine işaret eden Hagel,  günlük gelişmelerin değil, uzun vadeli olarak IŞİD'in ne yaptığının ölçülmesi gerektiğini kaydetti. Hagel, "Dolayısıyla, konuyla ilgili stratejimizi değiştirmiyoruz, stratejimiz çalışıyor" değerlendirmesinde bulundu.

ABD muharip güçlerinin süreci hızlandırabileceğine yönelik soru üzerine Hagel, ABD Genelkurmay Başkanı General Martin Dempsey ve diğer komutanların, eğer bunun gerekli olduğunu düşünürlerse bu öneriyi yapabileceklerini belirttiklerini anımsatarak, "Böyle bir öneride bulunmadılar. Hiçbir komutanla bu konuda bir görüşmem olmadı. Onlar yaptığımızın işlediğinden eminler" diye konuştu.

Pentagon Sözcüsü John Kirby de yaptığı yazılı açıklamada, telefon görüşmesinde Hagel'in el-Ubadi'yi yeni görevi dolayısıyla tebrik ettiği bildirdi.

İki bakanın Irak güvenlik güçlerini, IŞİD'e karşı saldırı pozisyonunda mücadele etmeye hazırlamanın yollarını görüştüklerini belirten Kirby, El Ubadi'nin, Irak nüfusunu temsil eden kapsayıcı bir ordu oluşturmayı ve Irak'ın herbir köşesini savunmayı istediğini aktardığını kaydetti. - Washington DC

Kaynak: AA / Güncel

Chuck Hagel John Kirby Güney Kore Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title