Haberler

"Doğadan İzler" Seramik Sergisi

Güncelleme:

Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. İsmail Yardımcı'nın 10. kişisel seramik sergisi "Doğadan İzler" açıldı.

Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. İsmail Yardımcı'nın eserlerinden oluşan "Doğadan İzler" isimli seramik sergisi Atatürk Kültür Merkezi Fuaye Alanı'nda açıldı. Sergi açılış töreni öncesi AA muhabirine bilgi veren Prof. Yardımcı, 440 eserden oluşan koleksiyonun 10. kişisel sergisini oluşturduğunu söyledi. Eserlerinde çoğunlukla aşk ve doğa temalarını işlediğini, "Doğadan İzler" seramik sergisinin beş yılda oluştuğunu kaydeden Yardımcı, "Doğanın kendine özgü hiç bozulmayan ve değişmeyen bir düzeni var. Bu düzen sürekli olarak tekrar eder durur. Doğa içinde somut var olan her şeyin birbiriyle yakın ilişkisi var. İnsanda doğanın parçası ve onun içinde olan bir varlık. Sergide doğaya insan ilgisi bakımından ele almaya çalıştım. Umarım ilgi görür" dedi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik de seramik alanında 10'uncu kişisel sergiyi organize etmenin önemli olduğuna dikkat çekti. Konuşmaların ardından açılışı yapılan sergi bir hafta süreyle ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Uşak Akm Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title