Haberler

Doğa Tutkunları Yaban Hayatına Yiyecek Takviyesinde Bulundu

Çorum'un İskilip ilçesinde doğa tutkunu bir grup, bölgedeki ağır kış şartları dolayısıyla yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarına yiyecek takviyesinde bulundu.

Çorum'un İskilip ilçesinde doğa tutkunu bir grup, bölgedeki ağır kış şartları dolayısıyla yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarına yiyecek takviyesinde bulundu.

İskilip Kültür Turizm Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği (İSDAK) üyesi bir grup, Onaç ve Elmalı köyleri kırsalında İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy'un da katılımıyla yaban hayvanları için doğaya yiyecek maddesi bıraktı.

Söz konusu etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Kaymakam Şuayib Gürsoy, bölgede bin metre rakımın üzerinde çok fazla alanın bulunduğunu ve ağır kış şartları nedeniyle yabani hayvanların yiyecek bulmakta zorlandığını belirtti.

Doğa tutkunları ile gerçekleştirdikleri etkinlikle yaban hayvanlarının yaşamlarına destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Gürsoy, "Etkinliğe katılan duyarlı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hava şartlarının bu şekilde devam etmesi durumunda bu tarz etkinliklerin sivil toplum kuruluşlarınca da yapılacağı kanaatindeyim" dedi.

İSDAK başkanı Hasan Güçlü ise zorlu hava koşullarında gerçekleştirilen etkinliğin amacına ulaştığını belirterek, " Bin 632 metre rakıma kadar 4,5 kilometre mesafede 500'er metre aralıklarla yaban hayvanlarının ulaşabileceği ve bir süre hayatlarını sürdürebilecekleri şekilde yiyecek bıraktık. Bu sayede yaban hayvanlarının en azından bu bölgede köylere inmeden yaşamlarını devam ettireceklerini umuyoruz. Zorlu hava şartlarının devam etmesi durumunda etkinliklerimiz devam edecek" dedi. - Çorum

Kaynak: AA / Yerel

Şuayib Gürsoy İskilip Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title