Haberler

Doğa Tutkunları Kar Festivalinde Buluştu

Giresun'un bin 600 rakımlı Kulakkaya Yaylası'nda, kar festivali düzenlendi.

Giresun'un bin 600 rakımlı Kulakkaya Yaylası'nda, kar festivali düzenlendi.

Valilik ile Yavuz Kemal Belde Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kemençe eşliğinde horon oynayan Karadenizliler, yöresel sanatçıların seslendirdiği şarkılarla eğlendi. Özellikle çocukların doyasıya eğlendiği etkinlikte kızak, naylon poşet ve lastikler ile kayıldı. Kardan heykellerin yapıldığı festival, off-road yarışı ve safarisi ile devam etti.

Belde Belediye Başkanı Abdullah Önal, AA muhabirine, Kulakkaya Yaylasının, Karadeniz'in saklı cennetlerinden biri olduğunu anlattı.

Bölgenin güzelliklerini tanıtma adına festivalin çok önemli olduğunu vurgulayan Önal, yöredeki yaylaların her mevsim farklı bir güzelliğe sahip olduğunu dile getirdi.

Kışın güzelliğini doğaseverlere yaşatmak istediklerini ifade eden Önal, "Kalabalık bir insan topluluğu ile güzel bir gün yaşıyoruz. Karşıdaki karlı günleri görünce insanın gönlü ve ufku açılıyor. Bugüne özel değişik etkinlikler düzenlendi" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Abdullah Önal Karadeniz Giresun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title