Haberler

Doğa Turizmi Master Planı Çalıştayı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdür Vekili Bozdağ: "Malatya hem doğa turizmi hem de doğa sporları bakımından  çok zengin bir yapıya sahiptir"

Malatya'da Doğa Turizmi Master Planı Çalıştayı düzenlendi.

Ramada Altın Kayısı Oteli'nin salonundaki çalıştayın açılışında konuşan Vali Yardımcısı Latif Memiş, dünyada hızla gelişen doğa turizmininin Türkiye'de de ilerleme kaydettiğini ifade ederek, "Doğa turizminin gelişimi sağlanırken doğanın bozulmaması için master planlar yapılıyor. Bu toplantı da o amaçla düzenlenen bir toplantıdır. Hem doğanın korunması hem de doğa turizminin gelişmesi ele alınacaktır" diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdür Vekili Şevket Bozdağ da doğa turizminin biyo çeşitliliğin gelişmesi ve kırsal alanların kalkınması için önemli bir faktör olduğunu söyledi.

Bozdağ, doğa turizminin bulunduğu bölgenin ekonomik olarak kalkınmasında önemli olduğunu belirterek, "Doğa turizmi ve doğa sporları çok geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır. Malatya hem doğa turizmi hem de doğa sporları bakımından çok zengin bir yapıya sahiptir" dedi.

Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Şube Müdürü Abdullah Koç, bir sunum yaptı.

Çalıştaya Malatya Valisi Vasip Şahin, kurum ve kuruluşların müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Çalıştayın bir günde tamamlanması planlanıyor. - Malatya

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title