Haberler

Doğa Tahribatına Dikkat Etmek İçin Ağrı Dağına Zirve Tırmanışı Yaptılar!

Van’da faaliyet gösteren spor kulübünün üyeleri, "Dağlar ve ormanlar bizimdir ve diğer canlıların ortak yaşam alanlardır" sloganıyla Ağrı Dağı’na tırmandı.

Van'da faaliyet gösteren spor kulübünün üyeleri, "Dağlar ve ormanlar bizimdir ve diğer canlıların ortak yaşam alanlardır" sloganıyla Ağrı Dağı'na tırmandı.

Arama Kurtarma ve Ekoloji Derneği (NASSAR) grubu, doğadaki insani tahribatlara dikkat çekmek amacıyla "Dağlar ve ormanlar bizimdir ve diğer canlıların ortak yaşam alanlardır" sloganıyla Ağrı Dağı'na zirve tırmanışı gerçekleştirdiler. Ağrı Dağı'nda zirve tırmanışı gerçekleştiren ekibin başında bulunan NASSAR grubu üyesi Ömer Demez, "3 günlük tırmanış süresinde doğadaki tahribatlara dikkat çekmek amacıyla doğaya gönül vermiş arkadaşlarımızla birlikte, ülkemizin en yüksek dağına zirve tırmanışı gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte, doğa tahribatlarına dikkat çekmek adına, bu tür etkinliklerine ağırlık vereceğiz. Tırmanış sürecinde ekibimizde bulunan kişilere "doğa tahbirbatlarının ekolojik denge üzerindeki yıkımları hakkında bilgi verdik. Yani bir nevi etkinliğimiz eğitim kampı şeklinde geçti" dedi.

Ekiple birlikte tırmanış gerçekleştiren 15 yaşındaki lise öğrencisi Reyhan Demez ise, "Can damarlarımız olan ormanlarımıza ve dağlarımıza herkesin sahip çıkmasını istiyoruz. Doğadaki her türlü tahribata karşıyım. Herkes bu konuda üzerine düşen sorumluluğunun bilincinde olmalı. İşte biz bu bilinci somut bir şekilde çevremizdeki insanlara hissettirmek amacıyla ülkemizin en yüksek doruğundan anlamlı bir mesaj verdik. Umarım gereken mesajı verdik"dedi.

NASSAR grubu, zirvede doğa tahribatına yönelik mesajını verdikten sonra güvenli bir şekilde iniş yaptılar. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ağrı Dağı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title