Haberler

Doğa Sporları

Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü Derneği ve Artvin'i Sevenler Derneği üyeleri Bilecik'te doğa yürüyüşü yaptı.

Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü Derneği (BAKUT) ve Artvin'i Sevenler Derneği (ASDER) üyeleri tarafından Bilecik'te doğa yürüyüşü düzenledi.

Etkinlik, BAKUT ve ASDER üyesi 35 doğasever, Bursa Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) Bilecik ekibi ile Bilecik Hamsu Vadisi girişinden başlayarak 2,5 kilometrelik yürüyüşün ardından Şeyh Edebali Türbesi alanında mola verdi. Buradan Ulupınar köyüne geçen grup, 16 kilometrelik yürüyüşü tamamladı.

ASDER Kurucu Başkanı Ayhan Kazancı, yaptığı açıklamada, her hafta çeşitli bölgelerde hem yaşadıkları kentin dağlarını, ovalarını ve nehirlerini tanıma hem de şehirde dayatılan tüketim kültürünü kırma anlamında doğa yürüyüşleri düzenlediklerini söyledi.

Doğa yürüyüşü sırasında bölgenin dağlarını görme ve insanları tanıma fırsatı bulduklarını anlatan Kazancı, şunları kaydetti:

"Hamsu Vadisi fotoğraf anlamında çok güzel ama kokular olmasa daha çok keyif alabileceğimiz bir yürüyüş olacaktı. Vadinin bir an önce temizlenerek doğal ortamına kavuşmasını bekliyoruz. Ormanlık alanda doğanın en güzel anını yaşıyoruz. Şehirde yaşayanların öncelikle yaşadığı kentin sahibi olmalı. Doğasına sahip çıkma anlamında bölgelere gelerek hem buraların korunması yönünde hem de bitki örtüsünü, ekolojik yapısının korunması yönünde tavır alabilir. Bölgeleri tanıma ve koruma anlamında bilinç uyandırılması için hepimize düşen sorumluluklar var."

BAKUT Üyesi Ertuğrul Civgin de Bilecik'te özellikle gençlere doğa sevgisini aşılamak istediklerini ifade etti.

Kötü alışkanlıkların önüne geçmenin en önemli yolunun gençlere spor ve doğa sevgisini kazandırmak olduğunu vurgulayan Civgin, "Bununla birlikte gerçekleştirdiğimiz organizasyonla, Hamsu Vadisi'nde bulunan kirli su atıklarının arındırılmasına dikkati çekmek istiyoruz" dedi. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Bilecik Artvin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title