Haberler

Doğa Okulları Sakarya Kampüsü'nde

Güncelleme:

Doğa Okulları Sakarya Kampüsü eğitim faaliyetlerine, Doğa Okulları'nın yeni meslekler, teknolojiler ve bilim dallarının olacağı, geleceğin dünyasına uyumlu gençler yetiştirmek amacıyla 'Bilim Sınıfını' hayata geçiriyor.

Bilim Sınıfı Yeni Eğitim Yılına Hazır

Fen bilimleri eğitimini soğuk öğretim kalıplarından kurtaran ve öğrencileri deneyimleyerek öğrenmenin heyecanı ile buluşturan Doğa Okulları, Bilim Sınıfı ile teknoloji alanında yaşanan gelişmelerle hızla değişen dünyada, yeni nesilleri farklı bir gelecek beklediğini gerçeğinden hareketle, yeni meslekler, teknolojiler ve bilim dallarının olacağı bir dünyaya genç nesilleri donanım ve vizyonla yetiştirmeyi amaçlıyor.

Doğa Okulları Sakarya Kampüsü, 'Bilim Sınıfı' ile öğrencilerinin, problem tanımlama ve problem çözme becerileri gelişmiş, veri toplama ve sonuç çıkarma yöntemlerini bilen, merak eden ve sorgulayan, öğrenme metadolojisine sahip, araştırma, geliştirme, ürün ortaya çıkarma süreçlerini deneyimleyebilen, ilgi alanlarını, yeteneklerini iyi bilen ve değerlendirebilen, çözüm odaklı düşünme becerileriyle farkını ortaya koyabilen bireyler olarak yetişmelerine imkân sağlıyor.

Neden Bilim Sınıfı?

Her çocuk bilime farklı şekillerde merak duyar.

Doğa Okulları, çocukların kendi araştırmalarını yapmalarına olanak sağlayarak onların gelişimlerine katkıda bulunur, bakış açılarını ve doğuştan gelen bilgeliklerini ortaya çıkartır. Bu nedenledir ki Doğa Okulları'nda özgüveni ve özsaygısı yüksek bireyler yetişir. Bilindiği üzere öğrenme, uygulamalı olduğunda daha kalıcı olmakta ve bu da öğrencinin sorgulama yapmasına izin vermektedir. Sorgulama noktasına getirilen öğrenci merak duyar. Merak bilinmeyeni araştırtır. Bilim sınıfında mutlaka her konu ile ilgili bir etkinlik, bir deney ve gözlem yapılır. 5. ve 6.sınıflar için ürün ortaya çıkartan etkinlikler yer alır. Yapılan çalışmalar ne kadar sıradan ya da basit olursa olsun eğer bir ürün varsa, örneğin reçineden fosil gibi, öğrencinin o dersten zevk alması o kadar mümkündür. Ancak burada asıl önem verdiğimiz; yaptığımız çalışmalarda kazanımların doğru bir şekilde belirlenerek müfredat ile ilişkilendirilmesidir.

Öğrenciler robottan, rokete her ürünü kendi geliştiriyor

Doğa Okulları'nın bilim konseptine sahip kampüslerinde; öğrenciler teleskop, robot, roket gibi pek çok ürünü kendileri geliştiriyor ve diğer okullardaki öğrencilere hediye ediyorlar. Bilim konseptinin en önemli amacı ise fen bilimlerine yatkın, bu alanda yeteneğe sahip olan öğrencileri kendilerini geliştirmeye ve geleceğe, başarılı olacakları alanlarda hazırlanmaya teşvik etmek.

Öğrenciler uluslararası kurumlarla çalışma fırsatı buluyor

Doğa Okulları, bilim konsepti ile öğrencilerini ulusal ve uluslararası proje yarışmalarına katılmaları için destekliyor, eğitim gezileri ile aktif eğitim ortamları sunuyor, bilim etkinlikleri ve organizasyonlara katılmalarını sağlayarak dünya standartlarında çalışmalar gerçekleştirmelerini sağlıyor. CERN, NASA, INTEL, GTC, KECK, WMO, TAEK, EASA, ODTÜ gibi ulusal ve uluslararası kurumlarla yapılan çalışmalarla öğrencilerin yerinde deneyimlemesine imkân tanınıyor. Böylelikle Ulusal ve Uluslararası Robotik yarışmalarına katılan öğrenciler başarılarını derecelendiriyorlar.

Sketchup ile zihinsel rotasyon

21. Yüzyıl öğrenme modellerini destekleyici eğitim araçlarından biri olarak kullanılmaya başlayan sketchup, Eğitim Teknolojilerinde; uygulama, soyut düşünme, zihinsel döndürme, becerilerini geliştirme konusunda oldukça dikkat çekici bir program. Birçok işletim sistemine uyumluluğu ve işlevselliği ile dikkat çeken, Doğa Okulları Bilim Konseptinde de kullanılan sketchup'ın, 3D printer'lara entegre olmasıyla birlikte işlevselliği artarak soyut düşünceden somut düşünceye geçişin en önemli örneklerinden biri olarak öğrencilerin hayal güçlerindeki sınırları kaldırıyor. Doğa Okulları Bilim Konseptinde öğrencilere; Kodugame, Scratch gibi bilgisayar yazılım derslerinin yanı sıra 3D Printer ile de öğrencilerin fikirlerinin soyut düşünceden somut düşünceye geçişini sağlayarak üretim özgürlüğü fırsatı sunuyor.

3D Printer ile soyuttan somuta

Grafik tabanlı programlar ile entegre çalışan ve soyut düşünceden somut düşünceye geçişi sağlamanın yanı sıra üretim özgürlüğünün sınırlarını zorlamaktadır. 3D Printer'lar öğrencilerde; deneme yanılma yöntemini, üretme, çözüm odaklı, sabırlı ve yaratıcı olmalarını destekleyen önemli unsurlar arasında yer almakta.

Kodugame (Bilgisayar yazılım dersi)

Kodugame Lab uygulaması da senaryo geliştirme ve algoritmik zekânın gelişiminde büyük önem taşımaktadır. Kodugame ile öğrenciler, bilgisayar yazılımıyla oluşturdukları senaryolarının proje geliştirme aşamalarını uygulama şansı buluyor.

Scratch (Bilgisayar yazılım dersi)

Scratch, çocukların kendi multi-media tasarımlarını yapmalarını, karşılaştıkları gerçek hayat problemleri karşısında teknolojiyi kullanarak yaratıcı çözümler ortaya koymaları ve kendilerini değişik şekillerde ifade ederek 21. YY. becerilerini kazanmalarını sağlar.

Yeni Yatırımlar

Sakarya'da 6 yıldır başarıyla faaliyet gösteren, ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza atan Doğa Okulları Sakarya Kampüsü daha fazla öğrenciye eğitim vermek için yıllardır eğitim alanında yaptığı yatırımlarla tanınan SATSO Eski Meclis Üyesi ve Doğa Okulları Sakarya Kampüsü Kurucusu Kenan Taçyıldız eliyle şehrimize ikinci bir Doğa Kampüsünü kazandırmak için çalışmalarına hız verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sakarya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title