Haberler

Doğa Okulları'ndan Wow Projesi

Doğa Okulları, AB Projeler Koordinatörlüğü tarafından yürütülen Dünya Gençliğinin Kaliteli İstihdamı İçin Global Yetkinlikler – WOW Projesi'nin atölye çalışmaları uluslararası katılımla gerçekleştirildi.

Doğa Okulları tarafından yapılan açıklamaya göre, yürütücülüğünü Doğa Okulları AB Projeler Koordinatörlüğü'nün geçekleştirdiği WOW Projesi'nin uluslararası atölye çalışmaları Doğa Okulları Ataşehir Kampüsü'nde yapıldı.

Avrupa Birliği tarafından fonlanan proje, iş gücü piyasasının hızla değişen şartlarına uygun yetkinlikler geliştirmeleri amacıyla gençlere yönelik oluşturuldu.

Şili, İtalya, Bulgaristan, Romanya ve Türkiye'den alanında uzman isimlerin lise ve üniversite düzeyinde öğrencilerle gerçekleştirdiği atölye çalışmalarında, kaliteli istihdam için dijital becerilerin, iletişim ve girişimcilik yeterliliklerinin, kriz yönetiminin gerekliliğine ve kaynak araştırmasında medya okur yazarlığının önemine vurgu yapıldı.

WOW Projesi atölye çalışmalarında, proje çerçevesinde geliştirilen öğrenme senaryoları uygulanarak, gençlerin proje araçlarını uygulamalarına ve akranları ile çalışmalarına olanak sağlandı.

Şili Çalışma Bakanlığı National Training and Employment Agency (SENCE) Direktörü Esteban Vega, Şili Aconcagua Üniversitesi Rektör Yardımcısı Luis Lizama, Bulgaristan Center for Creative Training Association-CCTA Başkanı Reni Dimova, Martin Angelov, Gergana Rayzhekova ve Maria Georgieva, Romanya Babes-Bolyai Üniversitesi'nden I oana Filipa? ve Bogdan Rusu, İtalya School of Robotics'den Emanuele Micheli, Davide Canepa ve Sandra Meloni ve ev sahibi Türkiye'den Doğa AB Projeler Koordinatörü Zuhal Yılmaz Doğan ve Doğukan Özgen tarafından yapılan atölyelere, lise ve üniversite düzeyinde 70 öğrenci katıldı.

"WOW Projesi, pratik yaklaşımla öğretme yöntemini benimsiyor"

Doğa Okulları'nın yanı sıra farklı devlet okullarından ve üniversitelerin mühendislik ve eğitim fakültelerinden olan katılımcı öğrencilere, İngilizce ve Türkçe olarak yapılan atölye çalışmaları sonunda uluslararası katılım sertifikaları verildi.

Atölye çalışmalarında kaliteli istihdam için dijital becerilerin, iletişim ve girişimcilik yeterliliklerinin, kriz yönetiminin gerekliliğine ve kaynak araştırmasında medya okur yazarlığının önemine vurgu yapıldı. Mucit kitleri ile eğlenceli ve yaratıcı projeler gerçekleştiren öğrenciler, pazarlama planlamalarını yaptılar, 3D yazıcılar ile şirket logoları tasarlayıp bastılar ve eğitim sonunda kendi şirketlerini kurdular.

Açıklamada konuya ilikin görüşlerine yer verilen Doğa AB Projeler Koordinatörü Zuhal Yılmaz Doğan, WOW Projesi'nin öğrencilere örgün eğitimin çekirdeğini oluşturan konu/ders/branş öğretimi kısıtlamasından kaçınarak, pratik yaklaşımla öğretme yöntemini benimsediğini belirtti.

Projenin; öğrencilerin, genç çalışanların liderliğinde rol yapma, eylem ya da vaka temelli öğrenme yoluyla gerçek yaşamla yüzleşmelerini sağladığını aktaran Doğan, şunları kaydetti:

"Proje, gençlerin istihdam becerilerini destekleyen ve birbirini tamamlayıcı 5 temel yeterliliğe odaklanıyor. Bunlar arasında; 'bilgi ve iletişim teknolojileri', 'medya okuryazarlığı', 'iletişim becerileri', 'toplumsallık bilinci ve benlik bilinci' ile girişimcilik bulunuyor. WOW projesi, temel yeterlilikler Avrupa çerçevesi tarafından sunulan 'dönüşümsel beceriler anlayışının ötesine geçiyor ve çok disiplinli, konular arasında ilişkilendirme yaklaşımını amaçlayan geniş bir yelpazedeki yeterlikleri kapsıyor."

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Bulgaristan İtalya Şili Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title