Haberler

Doğa İçin Pedal Çevirdiler

TEMA Vakfı Zonguldak Temsilciliği ve Zonguldak Doğa Kulübü üyeleri, termik santralleri ve hava kirliliğini protesto etmek için etkinlik düzenledi.

TEMA Vakfı Zonguldak Temsilciliği ve Zonguldak Doğa Kulübü üyeleri, termik santralleri ve hava kirliliğini protesto etmek için etkinlik düzenledi.

Doğayı korumak ve farkındalık göstermek amacıyla düzenlenen bisiklet turu, Şehitler Parkı'ndan başladı. Bisiklet tutkunları buradan çıkarak, kent merkezinde 3 kilometre gezdikten sonra kordon boyunda etkinliği sonlandırdı.

TEMA Vakfı Zonguldak İl Temsilcisi Berran Aydan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, doğa için her fırsata seslerini duyurmaya çalıştıklarını söyledi.

Zonguldak'ın havası en kirli şehirlerin başında geldiğini öne süren Aydan, "Bunda en büyük etki, yöremizde bulunan termik santrallerden kaynaklanıyor. Şu anda 3 termik santral aktif. Birinin inşaatı bitmek üzere. 3 tanesi içinde ÇED toplantıları yapıldı. Firmalar, 3 adet daha yeni santrali Muslu-Çatalağzı bölgesine kurmak istiyorlar. Amacımız, temiz hava ve 'termiksiz yaşam istiyoruz' talebimizi bir kez daha dile getirmek. Kamuoyunun ve tüm yetkililerin dikkatini çekmeyi hedefledik." diye konuştu.

Aydan, havası, suyu ve toprağı temiz bir dünyada yaşamanın bir hak olduğuna inandıklarını dile getirerek, "Dünya Sağlık Örgütü'ne göre hava kirliliği kanserojendir. Kömürlü termik santrallerin bulunduğu yerde insan ömrünün 10 yıl kısaldığı belirlenmiştir. Bizler, doğru planlamayla enerji ve elektrik ihtiyacımıza dair gerçekçi öngörülerin yapılmasını istiyoruz."

Etkinlik, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Zonguldak Politika Güncel Haberler

title