Haberler

Uzungöl Yeni Tatil Sezonuna Hazırlanıyor

Güncelleme:

Zengin bitki örtüsünün yanı sıra kendine özgü manzarasıyla yerli ve yabancı turistlerin adeta gözdesi olan Uzungöl, yaz tatili sezonunda misafirlerini ağırlamayı bekliyor.

Orman örtüsü, turistik pansiyonları, alabalık lokantaları ve doğal güzellikleriyle bölge turizmine önemli katkısı bulunan Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl'de, her yıl turist sayısının çoğalması nedeniyle yeni yapılan otel ve restoranlarda artış yaşanıyor.

Doğaseverlerin tercihinde son yıllarda ilk sırayı alan Uzungöl, yıl içerisinde yeni yapılan bungalov tipi konaklama mekanlarıyla ziyaretçilerine hizmet kalitesi açısından iyi bir sunum yapmaya hazırlanırken, Uzungöl'ün kaynağını oluşturan Haldizen Deresi üzerindeki kıyılara yapılan çevre düzenlemeleriyle de bisiklet turu yapan turistlere kısa süreli dinlenebilecekleri yeni alanlar oluşturuldu.

Bulunduğu bölgeye adını veren Uzungöl'de tek katlı ve ahşap evlerde yaşamlarına devam eden yöre insanları ise turistik açıdan değeri her yıl artan bölgenin orijinalliğinin korunmasında rol oynuyor. İlkbaharın gelmesiyle kendilerine ait tarlalarda saatlerce çalışan aileler, ilk defa Uzungöl'e gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı oluyor.

Ülke ve bölge turizmi açısından Uzungöl'ün önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz., AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 bin yatak kapasitesi bulunan Uzungöl'de konaklama alanlarının nitelik açısından daha iyi noktalara geleceğini söyledi.

- 2014 yılında 1 milyon turist

Uzungöl'u geçen yıl içerisinde 850 bin kişinin ziyaret ettiğini ve bu sayının 2014 yılında 1 milyon kişiye çıkmasının planlandığını ifade eden Vali Öz, yapılan yeni yatırım ve projelerle doğa turizminden daha çok pay almayı hedeflediklerini kaydetti.

Vali Öz, Uzungöl'ün sunduğu doğal güzelliğiyle her yıl turist sayısında artış yaşadığına işaret ederek, şunları söyledi:

"İlimizi 2013 yılında yaklaşık 1 milyon 945 bin yerli, 764 bin yabancı turist ziyaret etti. Ayrıca geçen yıl 850 bin kişinin ziyaret ettiği Uzungöl'e bu yıl 1 milyon turistin gelmesini bekliyoruz. Uzungöl'de yeni çevre düzenlemeleriyle yerli ve yabancı ziyaretçilerimizin gölün her yerini rahatlıkla yürüyerek dolaşmasını istiyoruz. Bu sayede insanların Uzungöl'e daha fazla gelmesini ve bölgede daha rahat vakit geçirmesini planlıyoruz."
 

Kaynak: AA / Güncel

Abdil Celil Öz Çaykara Trabzon Uzungöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title