Haberler

Doğa Harikası Su Kaynağında Çevre Kirliliği

Antalya'nın doğa harikası su kaynağı Kırkgöz, günübirlik ziyaretçilerin atıkları nedeniyle adeta çöplüğe dönüştü.

Antalya'nın doğa harikası su kaynağı Kırkgöz, günübirlik ziyaretçilerin atıkları nedeniyle adeta çöplüğe dönüştü.

Üzerini kaplayan nilüferler ve çeşitli kuş türleriyle doğa harikası Kırkgöz, serinlemek ve piknik yapmak için gelen vatandaşlardan bir kısmının bıraktığı çöpler yüzünden kirlilikle karşı karşıya.

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'ya özgü balık türleri ile çeşitli kuş çeşitlerinin yaşadığı Kırkgöz'ün doğal sit alanı olduğunu söyledi.

Bölgede tamamen insan kullanımından kaynaklanan bir kirlenmenin söz konusu olduğunu ifade eden Gökoğlu, önlem alınmaması durumunda Antalya'ya içme suyu sağlayan kaynağın kirlilik nedeniyle zarar görebileceğini vurguladı.

Gökoğlu, bölgenin acilen koruma altına alınması gerektiğini bildirdi.

"İlgili belediyelere bilgi verildi"

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri de yaşanan kirliliğin ziyaretçilerden kaynaklandığını belirterek, sorumluluk sahalarında bulunması nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Döşemealtı Belediyesine gerekli bilgilendirmenin yapıldığını kaydetti.

Bölge sakinlerinden İsmet Acer, Kırkgöz'ün bir zamanlar kentin en güzel yerlerinden olduğunu söyledi. Doğal güzellikleriyle bölgenin uzun yıllar turizme ve  bölge halkına hizmet verdiğini anlatan Acer, son yıllarda bilinçsizce su kenarına ve akarsuya atılan çöpler nedeniyle ciddi bir kirlilik ortaya çıktığını bildirdi. Acer, yetkilileri Kırkgöz'e sahip çıkmaya çağırdı.

Tatil için geldiği Antalya'da Kırkgöz'ü ziyaret eden Ali Özdemir de bölgenin halini görünce çok üzüldüğünü dile getirdi. Özdemir, geç kalınmadan bölgede temizlik çalışması yapılmasını istedi.

Kaynak: AA / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Mehmet Gökoğlu Kırkgöz Acer Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title