Haberler

Doesef 2015 İzmir Özel Fatih Koleji'nde Başlıyor

Güncelleme:

Her geçen yıl Türkiye'nin en prestijli Proje Yarışmaları arasında ön plana çıkan ve bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Türkiye Liselerarası Proje Yarışması başlıyor.

4. DOESEF BAŞLIYOR…

Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir Üniversitesi ve İzmir Özel Fatih Koleji tarafından düzenlenen kısa adı DOESEF olan "Doğanata Education Science Energy Engineering Fair" İzmir Özel Fatih Koleji'nde gerçekleşecek.

Açılış ve kapanış törenlerinde gerçekleştirilecek sürpriz gösterilerde DOESEF 2015 çok ses getirecek.

Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Kurumları bilim ve teknoloji ışığında Türkiye'nin dört bir yanında proje üreten, değişime ve gelişime açık, sorgulayan, araştırmayı temel ilke edinen gençleri ve öğretmenlerini bir araya getirerek bilimsel bilgilerini paylaşmayı ve toplumsal sorumluluklarını geliştirmeyi amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda fizik, kimya, biyoloji, enerji, mühendislik alanlarında yaptıkları araştırma projelerini sergilemeleri için Ege'nin incisi güzel İzmir'de onları bir araya getirecek.

8 - 11 Nisan 2015 tarihlerinde gerçekleşecek DOESEF finallerine 47 ilden, 512 Proje Yurtdışından ise,12 ülkeden 25 proje katılacak.

DOESEF'İN HEMEN ARDINDAN ICYS:

Doğanata Eğitim Kurumları İzmir Özel Fatih Koleji ile İzmir Üniversitesi, düzenlediği ulusal bilim olimpiyatı DOESEF'in yanı sıra bu yıl Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilecek geniş katılımlı ve bir hafta sürecek ICYS 'Uluslararası Genç Bilim İnsanları Konferansı'na büyük bir heyecanla hazırlanıyor. Farklı ülkelerden katılacak ekiplerin en iyi şekilde ağırlanmaları için çalışan Fatihliler hem İzmir'i hem de Türkiyeyi başarıyla temsil etmeyi hedefliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İzmir Üniversitesi Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title