Haberler

Dodurga Aile Sağlığı Merkezi Hizmete Açıldı

Bilecik’in Bozüyük ilçesi Bozüyük Dodurga beldesinde yapımı tamamlanan 5 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nin açılışı törenle yapıldı.

Bilecik'in Bozüyük ilçesi Bozüyük Dodurga beldesinde yapımı tamamlanan 5 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nin açılışı törenle yapıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, ülkede son yıllarda sağlık alanında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Dr. Yılmaz, "Ülkemizde sunulan sağlık hizmetleri her geçen gün son teknolojinin kullanımı, alt yapı gelişimi, insan gücü kapasitesiyle gelişmiş batı ülkelerini aratmayacak şekilde gelişmiş ve hatta bir çok alanda örnek alınacak şekilde gelişmiştir. Elimizde nitelikli sağlık kadroları bilim ve teknolojinin tıp alanında baş döndüren gelişmeleri sağlık hizmetini insanımıza kolay, erişilebilir ve etkili bir şekilde sunmamızı sağlamıştır. Sağlık Bakanlığımızın Sağlıkta Dönüşüm politikaları çerçevesinde bir çok ilde olduğu gibi ilimizde de yatırımlar devam etmektedir" dedi.

Ardından kürsüye çıkan Milletvekili Fahrettin Poyraz ise, Bilecik'te son 10 yıllık zaman zarfında sağlık alanında ciddi alt yapı yatırımları yapıldığını anlattı. Poyraz, "Yarım olan hastaneler bitirildi. Biliyorsunuz Bozüyük'te 2 tane yarım hastanemiz vardı. Bunlar bitirildi. Osmaneli ve Gölpazarı'ndaki yarım hastanelerimiz tamamlandı. İnhisar ve Yenipazar ilçelerimize de güzel sağlık tesisleri yapıldı. Ama esas sorun Bilecik'imizde. Sayın Bakanımız tarafından da takip edilen kamulaştırma işlemleri halledilir halledilmez de çalışmalara başlayacağız. Bozüyük'te 2 ayrı hastaneyi bitirdik dedim, ama sonuçta 2 hastanenin bize yüklediği ek bir külfet var. Vatandaşlarımıza büyük sıkıntılar yaşatıyor. Bu konuda çözüm arayışlarımızı hızlandırarak çalışmalara başladık ve Çevre yolumuzun hemen kenarında 50 dönümlük bir alana modern bir hastane yapmak için çalışmalarımıza hız vereceğiz. Diğer binalar noktasında bir sıkıntımız yok. Onları yurt olarak da kullanabileceğimizi düşünüyoruz. Amacımız vatandaşımıza daha modern ve kaliteli bir sağlık hizmeti sunabilmektir. Burada açılışını yaptığımız bu sağlık tesisimizin Dodurgalı hemşerilerimize hizmet vermeye vesile olacağına inanıyorum" dedi.

Son olarak kürsüye çıkan Vali Ahmet Hamdi Nayir dee, sağlık hizmetinin önemine değindi. Nayir konuşmasında, "Sağlık gibi önemli bir hizmetin en iyi binalarda verilmesi, en uygun mekanların tahsis edilmesi noktasında kimsenin bir şüphesi yok. Burada da bu hizmeti yürütecek yeni binamızın yürütülecek, verilecek yeni hizmetlere katkı sağlayacağını biliyoruz. Sağlık teşkilatındaki arkadaşlardan aldığım bilgiye göre Dodurga beldemize yapılmış olan bu sağlık merkezimiz yalnızca burayı değil 13 yerleşim yerini daha ilgilendiren, onlara da hizmet götüren bir birimimiz olacak. Toplam da 3 bin 200 vatandaşımız buradan istifade edecek. Şubat ayı içerisinde bin 100 muayene gerçekleşmiş. Yani her üç vatandaşımızdan birinin yolu buraya uğramış. Bu sağlık tesisimizin önemini böyle düşünmek lazım. 7'den 70'e bütün insanımızın günün 24 saatinde ihtiyaç duyacağı hizmeti en güzel ortamda vermek için devletimiz seferber olmuş. Bu tür açılışlarda bulunmak yöneticiler olarak bizleri mutlu ediyor. Fedakar sağlık çalışanlarımızın da yeni hizmet binalarında sizlerin ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetini yine sizlerin ihtiyaç duyduğu sabır ve metanetle, fedakarlıkla yerine getireceklerine inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol mensuplarınca 5 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nin açılışı yapıldı. Açılışın ardından sağlık merkezinin gezilmesi ile program sona erdi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fahrettin Poyraz Bozüyük Bilecik Dodurga Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title