Haberler

Doçent Özlenen Özkan'ın Binişini Eşi Ömer Özkan Giydirdi

Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen Akademik Tören'de yüz nakilleri operasyonlarını yapan Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, doçentlik unvanı verilen, aynı bölümde görevli eşi Özlenen Özkan'ın binişini giydirdi.

Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen Akademik Tören'de yüz nakilleri operasyonlarını yapan Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, doçentlik unvanı verilen, aynı bölümde görevli eşi Özlenen Özkan'ın binişini giydirdi. Prof. Dr. Özkan eşine gül de hediye etti.

Atatürk Konferans Salonu'nda bugün öğleden sonra yapılan Akademik Tören'de 2013 yılında akademik unvan alan, unvanı yükseltilen ve kadroya atanan öğretim üyeleri biniş giydi. Törende üniversitede görevli 41 profesör, 75 doçent, 102 yardımcı doçent biniş giydi. Akademisyenlerin ailelerinin de katıldığı törende Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ve rektör yardımcılarının yanısıra aile fertleri tarafından da akademisyenlerin binişleri giydirildi.

Türkiye'nin ilk yüz nakli ve toplamda 4 yüz nakli operasyonunu gerçekleştiren Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, doçentlik unvanı verilen, aynı bölümde görevli eşi Özlenen Özkan'ın binişini giydirdi ve eşine gül hediye etti.

HİZMET ÖDÜLÜ

Törende Tıp Fakültesi'nden Doç. Dr. Erol Gürpınar 'hizmet ödülü' aldı. Ziraat Fakültesi'nden Prof. Dr. Cengiz Toker, temel ve mühendislik bilimleri alanında, Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Sadıka Halide Akbaş ve Prof. Dr. Münire Erman Akar ise sağlık bilimleri alanında 'bilim ödülü' aldılar.

TEŞVİK ÖDÜLLERİ

Temel ve mühendislik alanında Ziraat Fakültesi'nden Doç. Dr. Davut Karayel ve Fen Fakültesi'nden Prof. Dr. Orhan Bayrak, sosyal bilimler alanında Eğitim Fakültesi'nden Doç. Dr. Mehmet Erdoğan ve Edebiyat Fakültesi'nden Doç. Dr. Ali Cin, sağlık bilimleri alanında Tıp Fakültesi'nden Doç. Dr. Gamze Tanrıöver, Doç. Dr. Derya Mutlu ve araştırma görevlisi Umut Özsoy'a ödülleri takdim edildi.

ÖZEL HİZMET ÖDÜLÜ

Türkiye'nin ilk fotonükleer reaksiyonunu gerçekleştiren Fen Fakültesi'nden Prof. Dr. İsmail Boztosun 'özel hizmet ödülü'ne layık görüldü. Hizmet, teşvik, özel hizmet ödüllerini takdim eden AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, ayrıca Akdeniz Üniversitesi'ne hizmet veren 22 emekli öğretim üyesine de emeklilik plaketi verdi.

'HER KURUŞ 75 MİLYONUN HAKKI'

Törende akademisyenlere seslenen AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, üniversitelerin Türk halkının kendilerine emaneti olduğunu belirterek, 'Burada harcadığımız her kuruş, geçirdiğimiz her saniye 75 milyonun insanın hakkıdır. Onlara hesap vermekle mükellefiz" dedi.

ÇİFT KOL, RAHİM VE YÜZ NAKLİ

Herkesin sıradan işler yapabileceğini ama farkındalık yaratacak işler yapmanın herkesin harcı olmadığını belirten Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, şunları söyledi:

'AÜ organ nakillerinde henüz mevzuatın olmadığı bir ortamda çift kol nakliyle, Türkiye'yi yeni bir çağa geçirdi. 3 ay sonra meclisten kompozit doku nakli geçti ve ilk nakli yapan üniversite olarak bilim tarihine geçerken, ilk rahim nakliyle de dünya tıp literatüründeki yerimizi aldık. Nicelik ve nitelik olarak bu işi yapan dünyadaki birkaç üniversite ile yarışıyoruz. Nicelik olarak Fransa bizden önde ikinci sıradayız, fakat nitelik olarak bizim kalitemizi yakalayabilen kimsenin olmadığı yönünde tıp dünyası hem fikir. Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekibimiz ilklere imza attı. Alt ve üst çene ve dil nakliyle Türkiye'nin tüm dünyanın dikkatlerini topladık. Bu başarılara imza atan Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibini kutluyorum."

Atom çekirdeği ve ilk reaksiyonlar projesinden dolayı Prof. Dr. İsmail Boztosun ve ekibini de kutlayan Rektör Prof. Dr. Kurtcephe, AÜ'nün artık kendini bilim dünyasında kabul ettiren bu gibi başarılara imza attığını ve Türkiye'nin bu teknolojilerle hem milyarlarca dolar, hem de güç kazanacağını açıkladı.

(GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK)

Haber-Kamera: Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Akdeniz Üniversitesi Gürpınar Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title