Haberler

Doç. Dr. Murat Binbay: 'Türkiye Sağlık Turizminde Avantajlı'

Doç. Dr. Murat Binbay, “Ülkemiz hem iyi hizmet kalitesi, hem iyi doktorları hem de kabul edilebilir ücretleriyle sağlık turizminde avantajlı bir ülke” dedi.

Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı’nın desteği ile düzenlenen Sağlık Turizmi Fuarı’nda İstanbul Kamu Hastaneler Birliği Bakırköy Bölgesi Genel Sekreterliği İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi de stant açtı. İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarda 56 ülkeden, 200 kişilik alim heyeti, dünya sağlık turizmi profesyonelleri ve sağlık sektörü bir araya geldi. Devlet desteği, açılan özel hastaneler ve sağlık sisteminin değişmesiyle uluslararası sağlık turizminin giderek önem kazanmaya başladığını ifade eden İstanbul Kamu Hastaneler Birliği Bakırköy Bölgesi Genel Sekreterliği İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Ana Bilim Dalı doktorlarından Doç. Dr. Murat Binbay, “Ülkemize artık çok sayıda hasta gelmeye başladı. İnsanların Türkiye’yi seçmesinde birkaç tane sebep var. Fakat hasta olan herkesin baktığı ilk nokta sağlıkta olan kalitedir. İnsanlar bir ülkeye gittikleri zaman ilk hedefleri iyileşmektir. Sonrasında otelcilik hizmetlerine bakarlar ve son olarak tabi ki bu alınan hizmetin maliyetine bakarlar. Bizim ülkemiz şuanda hem iyi hizmet kalitesiyle hem iyi doktorlarıyla hem de kabul edilebilir ücretleriyle önemli bir aşama kaydetmiş durumda. Özellikle de çevre ülkeler Rus Cumhuriyetleri, Balkanlar, Arap Ülkeleri ve Afrika ülkeleri açısından” dedi.

ROBOT, SAĞLIKTA SON TEKNOLOJİ

Da Vinci Robotik Cerrahi Sistemleri’nin özellikle yurtdışından gelecek hastalar için de çok büyük avantaj sağladığını anlatan Doç. Dr. Binbay, “Çünkü yurt dışından gelen hastanın baktığı en büyük konu son teknoloji. Da Vinci Robot Cerrahi Sistemleri de son teknoloji oldukları için yurtdışından gelen hastalarımızın özellikle aradıkları bir sistem. Bu sistem artık kamu hastanelerinde de var. Sadece yurtdışından gelenler için değil bizim kendi ülkemizdeki hastalarımız için de özel hastanelerde karşılaştırılmayacak fiyatlarla yapılabiliyor. Yurtdışından gelen hastalar için bazı avantajları var. Sağlık Bakanlığı özellikle Afrika ve Rus Cumhuriyetlerinden gelen ülkeleri B ve C gruplarına ayırmış. B grubundan olan ülkelere kendi fiyatları üzerinden yüzde 20’lik, C grubunda olan ülkelere ise yaklaşık yüzde 40’lık indirimler yapıyor. Ve bu durum yurtdışından gelen hastalar için çok büyük avantajlar sağlanmakta” diye konuştu.

NİHAL IŞIK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

ekonomi bakanlığı Sağlık Bakanlığı istanbul türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title