Haberler

Doç. Dr. Kaya, Dünya Ayçiçeği Derneği Başkanlığı'nı Sırbistan'a Devretti

Dünya Ayçiçeği Derneği başkanlığını yürüten Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Genetik ve Bio Mühendislik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yalçın Kaya, Arjantin’den aldığı dört yıllık dernek başkanlığı görevini Sırbistan’a devrettiğini açıkladı.

Dünya Ayçiçeği Derneği başkanlığını yürüten Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Genetik ve Bio Mühendislik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yalçın Kaya, Arjantin'den aldığı dört yıllık dernek başkanlığı görevini Sırbistan'a devrettiğini açıkladı.

Edirne'de düzenlenen Tarla Günü'ne, Dünya Ayçiçeği konferansı için kentte bulunan yabancı konuklar da ilgi gösterdi. Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından düzenlenen Tarla Günü etkinliğine Enstitü Müdürü Dr. Adnan Tülek, Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Genetik ve Bio Mühendislik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yalçın Kaya ile Uluslararası Ayçiçeği konferansı için Edirne'de bulunan yabancı konuklar da katıldı.

Bir süre önce Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Uluslararası Ayçiçeği konferansı, etkinliğe damgasını vurdu. Yapılan konuşmalarda Uluslararası ayçiçeği konferansının Türkiye'de ilk kez Edirne'de yapılmasının önemi vurgulandı. Dünya Ayçiçeği Derneği başkanlığına seçilen ilk Türk olan ve 2012 yılından beri Dünya Ayçiçeği Derneği Başkanlığı'nı yürüten Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Genetik ve Bio Mühendislik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yalçın Kaya, Arjantin'den aldığı görevi Sırbistan'dan Novi Sad Araştırma Enstitüsü Ayçiçeği Bölüm Başkanı Dr. Vladimir Miklic'e teslim ettiğini açıkladı.

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Adnan Tülek, Uluslararası ayçiçeği kongresinin Edirne'de yapılmasının çok önemli olduğunu belirterek, yaklaşık 40 ülkeden 300'ün üzerinde katılım olduğunu dile getirdi. Tülek, Edirne'nin Türkiye'de ayçiçeğinin merkezi konumunda olduğunu da vurguladı.

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Ayçiçeği Tarımı Bölüm Başkanı Dr. Göksel Evci, enstitü olarak ayçiçeği araştırma konusunda her geçen gün daha da güçlendiklerini belirterek, "Dünyada ayçiçeği konusundaki araştırmalarda artık biz de varız" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yalçın Kaya Arjantin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title