Haberler

    DNS'ler Tek Tek Uçuyor

    Güncelleme:

    Şu anda OpenDNS ile birlikte, Google DNS ve pek çok Public DNS teker teker kapanıyor. Sanırız, Türkiye tarihinin en büyük internet operasyonu için düğmeye basılmış durumda...

    Artık internet başına geçtiğimizde hangi site, hangi servis yasaklı anlayamıyoruz bile. Herhangi bir siteye, hizmete erişemediğimizde "herhalde onu da yasakladılar" diyoruz ama emin olamıyoruz. Çünkü neyin yasak olduğu, neyin yasak olmadığı net bir şekilde açıklanmıyor.

    Bu durumun en son kanıtı, OpenDNS, Google DNS ve diğer pek çok public DNS hizmeti ... İlk YouTube yasağı ile hayatımıza giren OpenDNS hizmeti galiba ikinci YouTube yasağı ile birlikte bizzat yasaklılar listesine girdi diyorduk ki, Google DNS ve benzeri DNS'ler de teker teker "uçmaya başladı." Şu anda Turkcell Superonline ve Turkcell 3G kullanıcıları, OpenDNS ve Google DNS üzerinden internete bağlanamıyor. Smile ve D-Smart abonelerinden de benzer haberler gelmeye başladı. Diğer servis sağlayıcılarda ise henüz bir engel söz konusu değil. Ancak engelleme kararının, her servis sağlayıcı tarafından aynı anda uygulanmadığını da biliyoruz.

    Ben YouTube'a giriyorum, siz de girin!

    DNS hizmetlerinin kendi durum sayfalarında herhangi bir sorun görünmüyor. İlerleyen saatlerde diğer servis sağlayıcıları kullanan aboneler de DNS erişimlerini teker teker kaybetmeye başlarlarsa; Türkiye'nin en büyük internet operasyonunun başladığını daha net bir biçimde söyleyebileceğiz.

    Ve son bir söz: Acaba sırada ne var?

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Türkiye Google Teknoloji Haberler

    500

    Yorumlar (2)

    ulaaakomedi@hotmail.com:

    sanki dünyanın sonu geldi gibi anlatmışınız :D

    7
    0
    yanıtYanıtla
    Şahsuvar ALİŞAN 19 Dönem Milletvekilisahsuvar:

    insanların iletişim özgürlüğü engellenemez. İnternet değil telefon yokken biz bu memlekette haberleşmemizi sağladık. Her şeyi kapatın ama 6 ncı his denilen bir olay var:))

    0
    1
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title