Haberler

Dkib'in Organizasyonunda Gerçekleştirilecek Türk-Rus İş Forumu Yarın Başlıyor

Rusya Federasyonu’nun Karadeniz’e yakın bölgeleri ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Ekonomi Bakanlığı’nın koordinatörlüğü ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği’nin (DKİB) organizasyonunda yarın Ticaret Formu ve Alım Heyeti Programı düzenleniyor.

Rusya Federasyonu'nun Karadeniz'e yakın bölgeleri ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Ekonomi Bakanlığı'nın koordinatörlüğü ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği'nin (DKİB) organizasyonunda yarın Ticaret Formu ve Alım Heyeti Programı düzenleniyor.

Konuyla ilgili bilgi veren DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Rusya Federasyonu'nun Doğu Karadeniz Bölgesi'ne yakın Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi cumhuriyetlerinden Kuzey Osetya-Alania Cumhuriyeti ile Dağıstan Cumhuriyeti'nden toplam 27 kişilik kamu ve özel sektör temsilcilerinin katılım sağlayacağı program dahilinde, Rus heyetinde bulunan bakan yardımcıları ve kamu kurumları temsilcileri resmi görüşmeler yürütüleceğini söyledi. Gürdoğan heyette bulunan iş adamlarının ise bölgedeki iş adamları ile ikili iş görüşmeleri yapacağını belirterek "Rusya Federasyonu'nun Doğu Karadeniz Bölgemize olan yakınlığı ve Gürcistan üzerinden karayolu ile Kazbegi-Verhni-Lars kapısından kısa mesafe ile ulaşma imkanı bulunan Rusya Federasyonu'nun Kuzey Osetya-Alania Cumhuriyeti ile Dağıstan Cumhuriyeti, bölge dış ticaretimiz açısından önemli fırsatlar sunmakta ve bundan dolayı da bu bölge cumhuriyetleri ile bölgemiz arasında ilişkilerin geliştirilmesi büyük önem ihtiva etmektedir. Bu kapsamda bugün Trabzon'da gerçekleştirilecek olan Türk-Rus İş Forumu'na özellikle ihracatçılarımızın katılımını önemsemekteyiz. Heyette bulunan firmalar özellikle inşaat mamulleri ağırlıklı alanlarda talepte bulundukları ürünlerle ilgili bölge işadamlarımızla görüşme imkanı bulacaklar" dedi.

Öte yandan Türk-Rus İş Forumu yarın Kaşüstü'ndeki Novotel'de saat 10.00'da başlayacak ve protokol açılışının ardından işadamları arasında ikili görüşmeler yapılacak. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ekonomi Bakanlığı Rusya Federasyonu Kuzey Osetya Dağıstan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title