Haberler

Dkhb Genel Sekreteri Doç. Dr. Kurtoğlu Açıklaması

"Hastalar artık büyük kentlere gitmek yerine Diyarbakır’da şifa bulmayı tercih ediyor"

Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği (DKHB) Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, "Hastalar artık büyük kentlere gitmek yerine Diyarbakır'da şifa bulmayı tercih ediyor" dedi.

Kurtoğlu, yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığının "Sağlıkta Dönüşüm Projesi" projesi kapsamında son yıllarda Güneydoğu'ya yaptığı yatırımların meyvelerini vermeye başladığını, Diyarbakır'da hizmete giren 600 yataklı Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (DEAH) günde ortalama 5 bin kişinin tedavi için başvurduğunu söyledi.

Türkiye'nin sayılı cerrahi onkoloji birimlerinden birine sahip DEAH'ta kanser ameliyatlarının yanısıra, kalp, beyin ameliyatları ve organ nakillerinin de yapıldığını ifade eden Kurtoğlu, "Hayati önem arz eden ameliyatların Diyarbakır'daki bir kamu hastanesinde yapılması ile bölgedeki vatandaşlar artık İstanbul ve Ankara gibi illere gitmek zorunda kalmıyor. Hastalar artık büyük kentlere gitmek yerine Diyarbakır'da şifa bulmayı tercih ediyor" diye konuştu.

Kurtoğlu, 2013 yılının ilk 10 ayında 292 bini acil servis olmak üzere 1 milyon 200 bin hastanın tedavi sonrası sağlığına kavuştuğunu belirterek şöyle dedi:

"Bölgede organ bağışının haram olduğu anlayışını eğitimler ile yıktık. Hastanemizde bin 132 böbrek hastasına ocak ayından bu yana 11 bin 761 kez diyaliz seansı uygulandı. Bu süre içerisinde 851 organ bağışını kayıt altına aldık. Uygun organların ortaya çıkması ile bu nakiller önümüzdeki süreçte devam edecek."

Kurtoğlu, bölgede yaşayan vatandaşların yanısıra Irak ve Suriye gibi komşu ülkelerden de hasta kabul ettiklerini vurgulayarak, "Diyarbakır Kadın Doğum, Çocuk ve Ağız Diş Hastalıkları Hastanesi olmak üzeri il ve ilçe merkezimizdeki tüm hastanelerin son tıbbi teknolojik cihazlarla donatılmış durumda. Avrupa normlarında sağlık hizmeti verilmektedir. Hasta bize başvurduğu andan itibaren Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce bilen yönlendirme ekindeki çalışanlarımız refakatinde doktorlarımızın yanına ulaşarak tedavi olma imkanı buluyor" - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Muhammet Güzel Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title