Haberler

Diziler ve Maçlar Elektriği Çarpıyor

Enerji Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdür Yardımcısı Barış Sanlı, Gediz Üniversitesi Enerji Çalıştayı’nda ilginç bilgiler verdi.

Enerji Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdür Yardımcısı Barış Sanlı, Gediz Üniversitesi Enerji Çalıştayı'nda ilginç bilgiler verdi. Kurtlar Vadisi, Muhteşem Yüzyıl gibi dizilerin olduğu akşamlar elektrik tüketiminin fırladığını belirten Sanlı, "Şampiyonlar Ligi maçları varsa kullanım gece yarısı bile düşmüyor. Cuma namazı vaktinde azalan tüketim en az dini bayramlarda geriliyor" dedi.

Gediz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Enerji Çalıştayı düzenledi. Sektör temsilcilerini bir araya getiren, enerji zirvesine dönüşen etkinlikte Türkiye'nin enerji karnesi, yatırım planları ile rüzgar ve güneş gibi çevreci kaynakların kullanımı ele alındı. Konuşmacı olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdür Yardımcısı Barış Sanlı, Borusan EnBW Enerji Operasyon Direktörü Tuna Güven, Erke Sürdürülebilir Bina Tasarım Danışmanlık Şirketi Genel Müdürü Cemil Yaman, Wago Elektroteknik Otomasyon Proje Müdürü Başak Hatipoğlu, Bereket Enerji Güneş Enerjisi Teknolojileri ve Ar-Ge Müdürü Ahmet Öztepe, Fina Enerji Proje Lojistik ve Servis Müdürü Çağdaş Duran, Aydem ve Gediz Elektrik Yatırım Müdürü Ahmet Bayramoğlu, Hacettepe Üniversitesi'nden Yrd.Doç. Dr. Mithat Can Kısacıklıoğlu ile Gediz Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Ümit Çalı katıldı, çalışma alanlarıyla ilgili sunumlar yaptı. Enerji Bakanlığı'nın yatırımlardan sorumlu yöneticilerinden Barış Sanlı, ülkemizin elektrik tüketimini anı anına takip ettiklerini dile getirdi. Sanlı, istatistiklerden ilginç sonuçlar çıktığına dikkat çekerek Kurtlar Vadisi, Muhteşem Yüzyıl gibi sevilen dizilerle futbol maçlarında elektrik tüketiminin fırladığını söyledi.

Secilen diziler ekrana geldiği akşamlar TV kullanımından kaynaklı olarak tüketimin ortalamanın epey üstüne çıktığını dile getiren Sanlı, şöyle konuştu: "Hele Şampiyonlar Ligi karşılaşmaları varsa maç sonrası yorumlar bile izleniyor, sabahın ilk saatlerine kadar elektrik kullanımı azalmıyor. Şebeke yükünü artıran bu durumlara karşı deneyimlerimiz ışığında önceden hazırlıklı olduğumuz için herhangi bir sorun yaşanmıyor."

Fabrikaların çay molalarında tüketimin düştüğü bilgisini veren Sanlı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cuma namazı vaktinde de tüketim iki bin megavat gibi ciddi miktarda azalıyor. Elektrik tüketiminin en aza indiği dönemse dini bayramlar, 36 bin megavattan 15 bin megavata kadar geriliyor. Çünkü insanlar bir araya gelince kullanım azalıyor. Sürekli yenilediğimiz bu istatistikler ve sahip olduğumuz bilgiler sayesinde ülkemizin enerjideki nabzını tutuyor, gerekli tedbirleri alabiliyoruz. Ölçmeden yönetme şansımız yok."

100 MİLYAR DOLAR YATIRIM

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdür Yardımcısı Barış Sanlı, Türkiye'nin önümüzdeki 10 yılda 100 milyar dolara yakın enerji yatırımı alacağına da işaret etti. Avrupa ve Ortadoğu'ya elektrik satmak isteyenlerin santraller kuracağını vurgulayan Sanlı, şu ifadelere yer verdi: "Jeopolitik konumumuz, rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir kaynaklardaki potansiyelimiz ile şeffaf enerji politikalarımız elimizi güçlendiriyor. Yabancılar bunun farkında, biz de yurtdışına gidip Türkiye'nin stratejik konumunu anlatıyoruz. En son Hindistan'da temaslarımız oldu, Hintliler Avrupa'ya erişmek için Türkiye'yi yatırım planlarına aldı. Her sene 8-10 milyar dolar yatırım yapılacağını öngörüyoruz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Gediz Üniversitesi Enerji Bakanlığı Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title