Haberler

Diyarbakırspor Ortada Kaldı

-diyarbakırspor'da başkan Nurulluh Edemen'in bırakma kararı almasının ardından bugün yapılan olağanüstü kongrede kulübe kimse sahip çıkmadı, divan kurulu oluşturulamadı.

-diyarbakırspor'da başkan Nurulluh Edemen'in bırakma kararı almasının ardından bugün yapılan olağanüstü kongrede kulübe kimse sahip çıkmadı, divan kurulu oluşturulamadı.

Başkan Edemen, "Diyarbakırspor belki de tarihinin en kötü sürecini yaşıyor. Bu kulübü bu durumlara getirenlere yazıklar olsun. Görüyoruz ki, divan heyeti bile oluşturamadık. Şimdi biz tutanağımızı yazdık ve bunu görevli memur arkadaşa verdik. O da tutanağı dernekler masasına verecek. Dernekler masası da yasalar çerçevesinde görevini yapacak" dedi.

Üç yıl önce Süper Lig'de mücadele eden, art arda liglerden düşerek bu sezon Spor Toto 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta mücadele edecek olan 44 yıllık Diyarbakırpor kongresinde ilk kez divan kurulu bile oluşturamayınca ortada kaldı. Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Nurullah Edemen ve yönetim kurulu üyelerinin bırakma kararı aldığı Diyarbakırspor'da geçen hafta yapılan olağanüstü kongre çoğunluk sağlanamadığı için bu haftaya kaldı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konferans Salonu'nda bugün yapılan kongrede 30 kadar kadar delege hazır bulundu. Kürsüye çıkan Asbaşkan Remzi Dayan, yönetime istifasını sunup, "Diyarbakırspor'un geleceğini karanlık görüyorum. Bu nedenle bu kulübe daha fazla fayda sağlayamayacağımı düşünüyorum. Bugünden sonra arkadaşlarıma ve olası yeni bir oluşuma başarılar diliyorum. İstifam konusunda sağlıklı bir karar aldığıma inanıyorum" dedi.

DİVAN OLUŞTURULAMADI

Daha önce bırakma kararı alan Diyarbakırspor Başkanı Nurullah Edemen, kulübe talipli çıkmaması üzerine, az sayıdaki delegelere tek tek divan heyeti oluşturması ricada bulundu. Daha önce pek çok kongrede Diyarbakırspor divan başkanlığını yapan Türkiye Faal Futbol Antrenörleri Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Abdulsamet Karakaş'da, kendisine divan başkanlığı teklifi götüren Edemen'e, "Aday var ise divan başkanı olurum. Aksi halde olmam. Ben Abdulsamet Hoca Diyarbakırspor'un kapısına kilit vurdu dedirtmem" diye karşılık verdi. Bunun üzerine bir süre kendi aralarında görüşen yönetim kurulu üyeleri, olayla ilgili olarak tutanak tuttu.

Diyarbakırspor Başkanı Nurullah Edemen, divan heyetinin oluşmaması üzerine kongreyi yapamadıklarını söyledi. Edemen, "Diyarbakırspor belki de tarihinin en kötü sürecini yaşıyor. Bu kulübü bu durumlara getirenlere yazıklar olsun. Ancak Ben Nurullah Edemen olarak bu memlekette alnı açık ve onurlu bir şekilde dolaşabiliyorum. Bu kulüpte utanılacak bir şey yapmadım. Bugüne kadar sustuysam bunu aile terbiyeme veriyorum. Ancak şimdi konuşacağım. Sokakta atıp tutanlar hani neredeler? Neden kimse bu kulübü almıyor? Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımız bir yıl süreyle bu kulübü kendi imkanlarımızla yaşatmaya çalıştık. Artık buraya kadar. Biz isterdik ki burada birileri kulübü devralsın. Ama görüyoruz ki, divan heyeti bile oluşturamadık. Şimdi biz tutanağımızı yazdık ve bunu görevli memur arkadaşa verdik. O da tutanağı dernekler masasına verecek. Dernekler masası da yasalar çerçevesinde görevini yapacak. Başka da yapacak bir şey de yok" diye konuştu.

Diyarbakırspor'un mali işlerden sorumlu asbaşkan Süleyman Gökalp, kulübün toplamda 25 milyon lira borcunun olduğunu ve bunun 11 milyonunun futbolculara, diğerinin eski yönetici ve kurum borçları olduğunu kaydetti. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title