Haberler

Diyarbakırspor'dan Taşkınlık Çıkaran Taraftarlara Kınama

Güncelleme:

Spor Toto 3.lig 2. Grup takımlarından Diyarbakırspor kulübünden Çine Madranspor maçında gelişen gelişmelere karşın açıklama yapıldı.

Spor Toto 3.Lig 2.Grup'ta Pazar günü oynanan Yeni Diyarbakırspor- Çine Madran spor maçından sonra teknik heyetin istifasını isteyen bir grubun yaptığı taşkınlıklar tepki çekti.

Yeni Diyarbakır spor, basın açıklaması yaparak yaşananlara tepki gösterdi. Açıklamada, "Bölgemizin ve Türkiye'nin spordaki köklü çınarları arasında yer alan Diyarbakır spor'umuzun geçmiş yıllarda yaşadığı olumsuzlukları yakinen bilmekteyiz. Her kesimden insanlarımızın tersine dönen değirmene su taşıyıp sonunu hazırladığı Diyarbakır spor'umuzu yeniden canlandırma ve şaha kaldırma projesi bir nebze de olsa yoluna girmişken, yeniden olumsuzlukların ve eski alışkanlıkların baş göstermesi düşündürücüdür." denildi.

Derin Üzüntü Duyuyoruz

Kötü sonuçlardan üzülen tek tarafın futbolcular olmadığı belirtilen açıklamada, "Geçmişten ve yaşananlardan ders çıkarmamız gereken bir olgunlukla sağlıklı düşünüp bir daha eyvah dememeyi ilke edinen ve bu uğurda her şeyini ortaya koymaya çalışan Diyarbakır spor A.Ş Yönetim Kurulu olarak, geçen Pazar günü sahamızda oynadığımız Çine Madran spor maçındaki olumsuzluklardan dolayı çok üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. Kötü saha sonuçlarında canı yanan ve üzülen sadece taraftar değildir. Futbolcu, teknik heyet ve yöneticiler olarak hepimiz derin üzüntü duyuyoruz" ifadelerine yer verildi.

Gerçek Taraftarlar İle Provakatörleri Ayırıyoruz

Gerçek taraftar ile Provokatörleri iyi ayırmak gerektiği vurgulanan açıklamada, bu gibi olaylara asla müsaade edilmeyeceği belirtildi. Açıklamada,"Türkiye liglerinde beraberliğe sevinen onlarca takım varken, bizler alınan beraberliğe son derece üzülüp sinirleniyoruz, hemen birbirimizi infaz etmeye çalışıyoruz. Bunun nedeni de şampiyonluklara susamış müthiş bir kitle ve sezon başında başarıya odaklanmış büyük beklentiler ve söylemlerdir. Çine Madran spor maçında 90 dakika boyunca takımı destekleyen muhteşem taraftarlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Maçın sonlarına doğru ve maçın ardında bazı kesimlerin sergilediği tavrı ise benimsemek mümkün değil. Eski alışkanlıklardan vazgeçmeyen bazı unsurlar yine Yeni Diyarbakır spor'a zarar vermek için devreye girdi. Küfürsüz ve şiddetsiz bir sezon temennisiyle başladığımız ligin henüz başında yaşanan bu olaylara Yeni Diyarbakır spor'un gerçek taraftarıyla el ele vererek müsaade etmeyeceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz." denildi.

Takımın Ayağa Kalkması Bazı Kesimleri Rahatsız Ediyor

Yeni Diyarbakır spor'un kimseden maddi destek almadan ayağa kalkmasının bazı kesimleri rahatsız ettiği ifade edilen açıklamada, "Kentteki hiçbir kesim ve kişiden katkı almadan Diyarbakır spor markasını yeniden ayağa kaldıran, kulüp binasıyla, otobüsüyle ve geleceğe dair büyük projeleriyle kentte umut yaratan yönetim kurulumuz, futbolcularına, teknik heyetine ve bu kentin malı olan kulübün otobüsüne saldıran zihniyeti değerli Diyarbakır halkının takdirine bırakmaktadır. Kendi kulüp otobüsünün camlarını kıran, ağza alınmayacak küfürler ve hakaretler savuran anlayışın bu kente kazandıracağı bir şey yok. Bu zihniyet kentimizi temsil edemez ve taraftarlık bazında Diyarbakır spor'un vizyonu olamaz. Bunları asla Diyarbakır spor taraftarı olarak görmüyoruz ve kabul etmiyoruz. Esas taraftar tribünde 90 dakika susmayarak destek verenlerdir. Onlar her zaman teşekkürü hak ediyor." İfadeleri kullanıldı.

'Yanlışlar Varsa Düzelteceğiz'

Yanlışlardan ders çıkarılarak eksiklerin giderilmeye çalışılacağı ifade edilen açıklamada, teknik heyet ve futbolculara olan güven de dile getirilerek şöyle dendi:
"Varsa yanışlarımız düzeltmeye çalışacağız. Eksiklerimizi tamamlamaya çalışacağız. Spor camiası ve taraftarlarımızla ortaklaşa hareket ederek Diyarbakır spor'u hak ettiği yere getirme çabalarını sürdüreceğiz. Birbirimizi kırmayacağız, zarar vermeyeceğiz. Bunları yaparken, Diyarbakır spor'u eski imajına götürecek, sahaları arenaya çevirecek hiçbir oluşuma da izin vermeyeceğimizi altını çizerek belirtmek isteriz.

'Bu Olaylar Kente Zarar Verecek'

2 haftada 2 beraberlik alan takımımızın teknik heyetinin değiştirilmesi, sporcularımızın cezalandırılması, sahamızın kapatılmasına sebebiyet verecek taşkınlıkların yapılması, kulüp mallarına zarar verilmesi Diyarbakır spor'un geleceğine hiçbir katkı sunmayacaktır. Teknik heyetimiz ve sporcularımıza olan güvenimiz tamdır. Her kötü sonuçtan sonra teknik heyet değiştirmek ve sporcuları cezalandırmak çözüm değildir. Bu ekiple beraber sezon sonunda bu kadim kente şampiyonluk yaşatacağımıza yürekten inanıyoruz.

'Sabır, Azim ve İnançla Destek Verelim'

Taraftarlarımızdan ve spor kamuoyundan isteğimiz ve talebimiz biraz sabırlı ve metanetli olmalarıdır. Mutlaka sorunlar giderilecek ve gereken neyse yapılacaktır. Birçok acıya ve olumsuzluğa göğüs germiş, gerektiğinde sesini yükseltmiş ama sağduyuyu elinden bırakmamış Diyarbakır halkına Diyarbakırspor'un yeniden canlandırılmasına sunmuş oldukları katkılardan dolayı tekrar teşekkür ederek, bundan sonra da azim ve inançla desteklerini sürdürmelerini beklediğimizi belirtiyoruz"

Kaynak: Temsilci / Spor

Diyarbakırspor Türkiye Çine Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title