Haberler

Diyarbakırlıların Piyango Hayali

Güncelleme:

Milli Piyango İdaresi'nin 50 Milyon TL'lik büyük ikramiyesi için bilet alan Diyarbakırlılar hayal kurmaya başladı.

Milli Piyango İdaresi tarihinin en yüksek ikramiyesi olan 50 milyon TL hayalleri coşturdu. Büyük ödül için farklı hayaller kuran Diyarbakırlılar, 31 Aralık gecesini bekliyor.

Milli Piyango İdaresi tarihinin en yüksek ikramiyesini bu yılbaşında dağıtacak. Büyük ikramiyenin 50 milyon TL olduğu Milli Piyango şimdiden vatandaşların hayallerini süslüyor. 50 milyon TL'nin hayallerini kuran Diyarbakırlılar, galeriden fabrikaya, evden arabaya, yardıma muhtaçlara yardım ve işsizlere iş imkanı yaratmaya kadar çeşitli hayallerle 31 Aralık gecesini bekliyor.

Bu yıl 50 Milyon lira olan büyük ikramiye nedeniyle Milli Piyango biletleri, satışa çıktığı ilk günden itibaren vatandaşlardan büyük ilgi görmeye başladı. 8 gün sonra çekilişi yapılacak olan Milli Piyango biletlerine vatandaşlar çeşitli hayaller kurarak almaya devam ediyor.

Milli Piyango bileti satanlar işlerinin açıldığını belirterek, "Herkes büyük ikramiyenin hayalini kurarak bilet alıyor. En fazla da çeyrek biletler satılıyor" dediler. Yılbaşı nedeniyle sayıları artan Milli Piyango bilet satıcılarından biri olan Cemal Tetik, "50 Milyon TL bana çıksa yardım yaparım, ev alırım. Benim için insanlık önemli. Fazla para adamı bozar, şaşırtır. İhtiyacı olanlara yardım eder, insanlığımı konuştururum" dedi. Tetik, biletlerin artık tükenmeye başladığını ve varsa hayali olanların ellerini çabuk tutması gerektiğini söyledi.

"ÇOCUKLARIMA, DAMATLARIMA VE TORUNLARIMA YARDIM EDERİM"

65 yaşındaki emekli Eshat Karakaş, "Benim 3 tane gariban damadım var, onların hepsini geçimlerini daha rahat yapabilecekleri imkânlar sağlarım. 3 de oğlum var. Onlara ev ve araba satın alırım. Çocuklarım benim için çok önemli. Gerekirse her şeyden vazgeçer çocuklarım ve torunlarım için yaşarım. Benim için önemli olan bir şey de yardıma muhtaç insanların yardımına koşmaktır. Ben yardıma muhtaçların yardımına koşacağım" diye konuştu.

"TİCARET YAPAR, EV, ARABA ALIR, SEYAHATE ÇIKARIM"

Dicle Üniversitesinde öğrenci olan Basri Karakaş da, "Benim amacım yatırım. Yatırımı yaptıktan sonra bir fabrika ya da galeri açarım. Yani ticarete atılırım. Tabi ki ev alırım araba alırım seyahate çıkarım. Dünyayı gezerim ama benim o kadar şansım yoktur bana çıkacağını tahmin etmiyorum ama 1 Ocak 2014'te piyango biletimi kontrol edene kadar hayal kurmaya devam edeceğim" dedi.
GENÇLERE İŞ İMKÂNI
Ofis Ekinciler Caddesi üzerinde milli piyango satışı yapan bayiye kızı ve oğluyla bilet almaya gelen 41 yaşındaki Hasan Demir, işsiz olduğunu ve artık çareyi piyangoya bağladığını belirterek, "Benim fazla parada gözüm yok. 50 milyon Lira ikramiye değil de şöyle 1 milyon TL fena olmazdı. İnşaat işleriyle uğraşıyorum ve zaman zaman bulduğum işlerde çalışıyorum. Kalıcı bir iş bulamıyorum. İş bulamayınca borçlanıyorsunuz. Eğer bana çıkarsa ilk işim, işsiz olduğum zamanlarda borç aldığım insanların borçlarını kapatırım. Daha sonra elindeki parayla güzel bir işyeri kurarak bir nebzede olsa işsiz olan gençlere aş kapısı açmak istiyorum. Niyetimiz kötü değil, bir bileti oğlumun şanşına bir bileti de kızımın şansına aldım bakalım inşallah çıkar" dedi.

"BÜYÜK TAHİLLİ BEN OLACAĞIM"

Piyango bileti alan 32 yaşındaki Barış Türk ise, "Bugüne kadar her yıl piyango bileti aldım. Şimdiye kadar aldığım en yüksek ikramiye son iki rakam oldu. Ancak artık şansımın kırılacağını düşünüyorum. Büyük ikramiyenin Diyarbakır'a çıkacağını düşünüyorum. O büyük talihli de ben olacağım. Herkese aş iş vereceğim. Daha önce kendilerine piyangodan büyük ikramiye çıkan ve sonrasında tüm hayatı mahvolan insanlar gibi olmayacağım. Parayı çok iyi değerlendireceğim ve çevreme çok faydalı olacağım"

"FAKİRLERE YARDIM EDERİM"

Lise öğrencisi 18 yaşındaki Mehmet Ergün de, "Fakirlere yardım ederim. Kış ayında barınma ve ısınma sorunlar olan vatandaşlara yardımda bulunurum. Parayı sadece kendim için değil, mağdur vatandaşlar için istihdam yaratacak yatırımlarda yaparım" diyerek parası nasıl değerlendireceğini anlattı.

"BABAMA ARABA ÇOCUKLARIM VE YEĞENLERİME EĞİTİM"

Ev hanımı 42 yaşındaki Asiye Karakoç, paranın kendisine çıkması halinde yapacağı ilk şeyin babasına çok güzel bir araba alma olduğunu söyledi. Karakoç, "Babama araba aldıktan sonra çocuklarımın geleceği için yatırım yaparım. Çocuklarım gibi birçok yeğenim de var okul okuyorlar, onların okumasına yardımcı olurum. Çok iyi harcayacağımdan emin olabilirsiniz" diye konuştu.
Herkesin farklı bir hayal kurarak aldığı biletlerden 50 Milyon TL'nin kime çıkacağı ise 8 gün sonra belli olacak.

İhsan Özdemir

Kaynak: Temsilci / Güncel

Milli Piyango İdaresi Yılbaşı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

recep uyanıkoyuncu_ok@mynet.com:

bakan çocukları varkene kimseye çıkkmazz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title