Haberler

Diyarbakırlılardan Ak Saray'a Büyük Tepki

Güncelleme:

Toplam 1 katrilyon 370 trilyon lira harcanan Ak Saray'a vatandaşlar da büyük tepki gösterdi. Diyarbakırlı vatandaşlar, ülkenin saraylarla yönetilemeyeceğini belirtti.

Yeni Cumhurbaşkanlığı binasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Diyarbakırlı Vatandaşlar, açlık ve sefalet içinde olduklarını, milletin parasını emanet ettikleri kişilerin paraları kendilerine saray yaptığını ifade ederek büyük tepki gösteriyor.

Önce Başbakanlık binası olarak yola çıkılan, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na dönüştürülen Ak Saray'a ve harcanan paraya halktan büyük tepki var. Tam 1 katriyon 370 trilyon lira harcanan Ak Saray için işsiz Diyarbakırlı Mehmet Ayaz (63) "Biz açlıktan, evimize ne götüreceğimizi bilmeyecek bir halde iken milletin parasını saraylara harcayanlara hakkımızı helal etmiyoruz. Halbuki bu parayı fakirlere dağıtsa veya onların iş sahibi olmasına harcasa şimdi tepki yerine çok büyük destek alacaktı. Demek ki yaptığı iş son derece yanlış ve hatalıdır" diyerek tepki gösterdi. İşte Diyarbakırlıların Ak Saray ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için sarf ettiği sözler:

"'MİLLETİN ADAMI' KELİMESİ ARTIK ONA YAKIŞMIYOR"

Emekli Mehmet İhsan Verimli (68) ise, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan için herkes 'Milletin Adamı' diyordu. Şimdi söylediğimiz şeyin yanlış olduğunu düşünüyorum. Hem Kobani hem de dışarıdaki siyasetinde yanlışlar yaptı. Bazı ülkelerin devlet başkanları iki gözlü bir evde ikamet ediyor. Kendisine Cumhurbaşkanlığı sarayı yetmiyor muydu? Şimdi milletin adamı kelimesi ona hiç yakışmıyor, bunu net olarak bilsin. Böyle devam ederse kendisine olan destek günden güne eriyecek ve oda bitecek"

"HALKIN DEĞİL, SARAY ADAMI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI"

Adnan Cemil (49) serbest meslek: "Diyarbakır'da Erdoğan'a olan inanç iyice zayıfladı. Öncelikle Kürtlerin gözünde İŞİD'e verdiği destek ile zayıflamıştı. Şimdi hem Kürtlerin gözünde hem de Türklerin ve Türkiye'deki yaşayan halkların gözünden düştüğünü düşünüyorum. Kendisini hep halktan biri olarak gösteriyordu ancak böyle olmadığı saray adamı olduğun ortaya çıktı. Bu paraları hangi ülke hangi devlet başkanı verir bence hiçbir kimse vermez. Ben şahsen hakkımı helal etmiyorum"

"CUMHURBAŞKANI GÜL İLE MÜKAYESE BİLE EDİLEMEZ"

Mustafa Demir (35)serbest meslek, " Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Gül bütün Türkiye tarafından seviliyordu. Yani ülkenin yüzde 70-80'i Abdullah Gül'ü seviyordu. Erdoğan ise yarı yarıya seviliyordu. Ancak bu son Ak Saray ve milletin cebinden kendisine saray yapması olan sevgiyi de bitirdi. Artık milletin uyanma zamanı gelmiştir. Halk hala parasını saraylara yatıran bir zihniyeti takip etmemelidir"

"OSMANLIYI HATIRLATIYOR"

Murat Akif Akkılınç (37) inşaat işçisi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan zaten seçilmeden önce bana oy verin sizi saraylarda yaşatayım diyordu. Şimdi gördünüz kendisini saraya attı bizi ise dışarıya bunu Allah kabul eder mi? Hepimiz hem bu dünyada hem de diğer ahrette iki elimiz yakasında olacağız. Yapacak bir şey yok biz koyunuz onlarda çoban. Bunu görmesek artık koyun olmaya devam edeceğiz. Osmanlı'nın son döneminde savurganlığı, israfı ve yapılan saraylar ne ise şimdi de yapılan odur"

Kaynak: Güneydoğu Ekspres Gazetesi

Kaynak: Temsilci / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Gül Ak Saray Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title