Haberler

Diyarbakırlı Şehitle Aynı Kaderi Paylaştı

Tokat İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Özel Harekat (JÖH) Tabur Komutanlığı'nda görevli iken geçici görevle Mardin'in Nusaybin ilçesine giden 28 yaşındaki Uzman Çavuş Vedat Aykut, yaklaşık bir hafta önce şehit olan Diyarbakırlı Süleyman İyikul ile aynı kaderi paylaştı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristler tarafından döşenen mayınların temizlenmesi, hendeklerin kapatılması ve kurulan barikatların kaldırılması için başlatılan operasyonda teröristler tarafından döşenen el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması sonucu Polis Memuru Coşkun Nazilli ve Uzman Çavuş Vedat Aykut şehit düşerken, 6 güvenlik görevlisi de yaralandı. Diyarbakırlı şehit Uzman Çavuş Vedat Aykut'un Tokat TOKİ 2. Etap'ta oturduğu öğrenildi. Mahalle Muhtarı Sıtkı Dal, şehidin yaklaşık 10-15 gün önce eşini ve çocuklarını baba ocağına bırakarak görev yerine gittiğini söyledi. 2 yaşında Bilal adında oğlu olan şehidin eşi Yasemin Aykut'un 40 önce Ümmügülsüm adını verdikleri bir kızı olduğu öğrenildi.

20 Mart 2016 tarihinde Tokat İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda görevli iken geçici görevle Mardin'in Nusaybin ilçesine görevlendirilen evli ve iki çocuk babası Süleyman İyikul da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon sırasında şehit olmuştu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nusaybin Nazilli Mardin Tokat Politika Güncel Haberler

title