Haberler

Diyarbakırlı Öğrencilerin Karne Hediyesi Elazığlı Öğrencilerden

Güncelleme:

Elazığ'da eğitim öğretim gören öğrenciler, harçlıklarıyla aldıkları hediyeleri Diyarbakır'ın Çermik ilçesindeki öğrencilere gönderdi.

Elazığ'ın Keban ilçesinde Musa Coşkun Ortaokulunda eğitim öğretim gören öğrenciler, harçlıklarıyla aldıkları hediyeleri Diyarbakır'ın Çermik ilçesindeki öğrencilere gönderdi.

HEDİYELER ALIP ÜZERİNE NOTLAR YAZDILAR

Musa Coşkun Ortaokulu'nun 207 öğrencisi, okullarında yürütülen "Değerler Eğitimi Projesi"nin bu ay konusu olan "iyilik ve hoşgörü" kapsamında, Çermik'teki Artuk İlkokulu öğrencileri için kırtasiye, giyim, yiyecek ve giyecek malzemeleri aldı. Tanımadıkları öğrenciler için aldıkları hediyelerin üzerine küçük notlar yazan öğrenciler, bunları öğretmenleriyle paketledi.

Okul Müdür Vekili Fatih Bucuka, AA muhabire yaptığı açıklamada, yürüttükleri çalışmayla çocuklara iyiliğin nasıl bir duygu oluğunu hissettirmek istediklerini söyledi. Bütün öğrencilerin gönüllerince bir şeyler temin ettiğine değinen Bucuka, "İnşallah karşı tarafa da o duyguyu hissettirebiliriz. Bizler amacımıza ulaştık diye düşünüyoruz. Bundan sonra inşallah başkaları aynı çalışmaları devam ettirir" dedi.

ÖĞRETMENLERİN ARKADAŞLAIĞI YARDIMA VESİLE OLDU

Okulun teknoloji ve tasarım öğretmeni Zeynep Topaloğlu da ortaokuldan sınıf arkadaşı Şeyda Gültekin'in Çermik'te sınıf öğretmenliği yaptığını söyledi.

Arkadaşının görev yaptığı okulun küçük ve maddi imkanlarının yetersiz olduğunu sosyal medyadaki paylaşımlardan gördüğünü belirten Topaloğlu, bunun üzerine Gültekin'le iletişime geçtiğini anlattı.

Arkadaşına, okullarında yürüttükleri projeden bahsettiğini, öğrencileriyle hazırladıkları hediyeleri paylaşmak istediklerini söylediğini dile getiren Topaloğlu, "O da bunu memnuniyetle karşıladı. Öğrencilerimiz de bu konuda harçlıklarıyla bize yardımcı oldular. Beklemediğimiz şekilde çok güzel hediyelerle paketleri hazırladılar. Biz de çocukların yardımıyla o hediyelerimizi koliledik. Onlar da inşallah açılan bu hediyeleri gördükleri zaman mutlu olacaklardır" diye konuştu.

Topaloğlu, projeyle iki okul öğrencilerinin birbirlerini tanıyarak "gönül köprüsü" kurmalarını amaçladıklarını da ifade etti.

"YAPILAN İYİLİKLER ASLA KARŞILIKSIZ KALMAZ"

Öğrencilerden Sümeyra Demir ise hediye olarak harçlıklarıyla kırtasiye malzemeleri aldığını, bunların üzerine duygularını içeren bir not yazarak paketlediğini söyledi.

Ellerinden geldiğince projeye destek olduklarını aktaran Demir, "Bu hediyelerimizi kimin alacağını bilmiyoruz ama yürekleri sevgi ve umut dolu kişilerin alacağı kesin. Umarız bir gün onlarla karşılaşırız. Yapılan iyilikler asla karşılıksız kalmaz. Belki onlar da kendilerinden daha kötü durumda olan okullara yardım ederler" ifadesini kullandı.

Sinan Çilingir de hediyeleri hazırlamaktan çok mutlu olduğunu, Çermik'teki kardeşlerinin de bu projeyi devam ettirmelerini dilediğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Çermik Elazığ Keban Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title