Haberler

Diyarbakırlı Mucit Kendi Otomobilini Yaptı

Diyarbakır'da çocukluğundan beri otomobillere meraklı olan 25 yaşındaki Mustafa Çakmak, kendi aracını yaptı.

Diyarbakır'da çocukluğundan beri otomobillere meraklı olan 25 yaşındaki Mustafa Çakmak, kendi aracını yaptı. Mucit genç, aracı için ruhsat alamadığından ötürü şimdilik sadece sokak aralarında gezebiliyor.

Diyarbakır Kayanıpar ilçesi Huzurevleri semtinde yaşayan iş makinesi operatörü Mustafa Çakmak, otomobillere duyduğu ilgi sayesinde kendi aracını yaptı. 3 bin lira masraf yaparak tek kişilik vitesli bir otomobil yapan Çakmak, el yapımı aracına ruhsat alamadığı için trafiğe çıkamıyor.

Aracıyla sokakta yaptığı sürüşlerde yoğun ilgi gördüğünü anlatan Çakmak, "Çocukluğumdan bu yana arabalara karşı merakım vardı. Bir araba yapmak istiyordum. Bir gün bir karton üzerinde hayalimdeki arabayı maket olarak yaptım. O gün hayalimdeki arabayı yapmaya karar verdim. Öncelikle arabanın motorunu aldım, birçok yer gezdim ve diğer parçaları da toparladıktan sonra yapmaya başladım. Şimdi arabam bitti ancak TSE belgesi olmadığı için plaka alamıyorum. Hayalim bir araba fabrikasında çalışarak yeni arabalar yapmak. Yaptığım arabanın fonksiyonları değiştirirsek engelliler için de kullanılabilir. Şu an sadece mahalle aralarında kullanabiliyorum. Plakası ve resmi izni olmadığı için trafiğe çıkamıyorum. Araba birçok kişinin ilgisini çekiyor, hatta benim yaptığıma inanmıyorlar" ifadelerini kullandı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Çakmak Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title