Haberler

Diyarbakırlı İşadamları, AK Parti ve Hdp'li Vekilleri Buluşturdu

Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD), çözüm sürecinin dondurulması, hendek, barikatlar, operasyonlar ve sokağa çıkma yasakları ile siyaseten aralarında gerilim yaşanan AK Parti ile HDP'nin iki milletvekilini bir araya getirerek, sorunları ve çözüm önerilerini tartıştı.

Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD), çözüm sürecinin dondurulması, hendek, barikatlar, operasyonlar ve sokağa çıkma yasakları ile siyaseten aralarında gerilim yaşanan AK Parti ile HDP'nin iki milletvekilini bir araya getirerek, sorunları ve çözüm önerilerini tartıştı. DİSİAD Başkanı Burç Baysal, AK Partili Galip Ensarioğlu ve HDP'li Altan Tan ile bölgenin yaşanan karanlık günlerden çıkması için daha fazla inisiyatif almalarını istediklerini söyledi.

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ve HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, üyesi oldukları DİSİAD'ın daveti üzerine dün akşam işadamları ile dernek binasında bir araya geldi. İşadamlarının sorularını ve çözüm önerilerini dinleyen iki milletvekili, birbirlerine yönelik öneri ve eleştirilerini de gündeme getirdi. Görüşmeyi değerlendiren DİSİAD Başkanı Burç Baysal, üyeleri olan iki milletvekilini çağırdıklarını belirterek şöyle dedi:

"Bölgenin ve Diyarbakır'ın bu karanlık günlerden çıkması için daha fazla inisiyatif almalarını istedik. Hem iktidar partisi olan AK Parti, hem de muhalefette bulunan HDP'den sorunların çözümü için beklentilerimizi sıraladık. Biz sivil toplum kuruluşu olarak daha önce sorunların çözümü için temaslarda bulunduk. Ama bütün çabalarımıza rağmen bulunduğumuz pozisyondan çıkamadık."

HÜKÜMET YAŞANANLARDAN HOŞNUT DEĞİLMİŞ

DİSİAD Başkanı Baysal, görüşmede AK Partili Ensarioğlu'nun hükümetin yaşananlardan hoşnut olmadığını söylediğini ifade ederek, "Özellikle Diyarbakır Sur'daki cenazelerin kaldırılması konusunda İçişleri Bakanı ve Diyarbakır Valisi ile bir kez görüşeceğini söyledi. Cenazelerin sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından alınabilmesi için girişimlerde bulunacağını ifade etti" diye konuştu.

Başkan Baysal, HDP'li ve Ak Partili iki vekilin hem işadamlarının sorularını yanıtladıklarını hem de birbirlerinin soru ve önerilerini tartıştıklarını söyledi. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galip Ensarioğlu Diyarbakır Altan Tan AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title