Haberler

Diyarbakırlı Fanatik "Fırtınalar" Trabzon'a Geldi

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı 120 haneli Bağacık köyünde yaşayan ve aileleri gibi fanatik Trabzonsporlu olan 15 öğrenci, Spor Toto Süper Lig'de bordo mavili takımın Galatasaray ile yapacağı maçı izlemek için Trabzon'a geldi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile aynı uçakta kente gelen öğrenciler, maç öncesinde Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nu gezdi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bağlı 120 haneli Bağacık köyünde yaşayan ve aileleri gibi fanatik Trabzonsporlu olan 15 öğrenci, bir ilkokulun ev sahipliğinde kente geldi.

Yörede, Trabzonspor'a olan hayranlıklarıyla gündeme gelmelerinin ardından Trabzon'da bordo-mavililerce büyük sempati duyulan Bağacık İlkokulu öğrencileri, kardeş okul olarak Çaykara Karaçam Ortaokulu tarafından şehre davet edildi.

Rize'deki yaş çay alım kampanyasına katılmak üzere Trabzon'a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile aynı uçakta yer alan öğrencileri, Trabzon Hava Limanı'nda Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül ile Çaykara Karaçam Ortaokulu öğrencileri karşıladı.

Öğrencilerle bir süre sohbet ederek fotoğraf çektiren Bakan Eker, "Kardeşliğiniz daim olsun" diyerek kara yoluyla Rize'ye hareket etti.

Kaymakam Üçgül ise öğrencileri kente görmekten dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirterek, "Uzun zamandır Trabzonsporlu olan bu köydeki öğrenci kardeşlerimiz Galatasaray maçında bizimle olmak istediler. Bizler de zaten böyle bir birlikteliği oluşturmak için çalışıyorduk. THY'nin sponsorluğunda bu bir vesile oldu ve kardeş okul olarak kentimize geldiler" dedi.

Öğrencilerin üç gün boyunca Trabzon'u en iyi şekilde tanıyacaklarını ve taraftarı oldukları takımın futbolcularıyla tanışma fırsatı bulacaklarını dile getiren Üçgül, "Öğrencilerimiz akşam Karaçam'daki kardeş öğrencilerinin evlerinde kalacaklar ve yarın Sümela Manastırı'nı gezecekler. Yine yarın Trabzonspor'u ziyaret ederek futbolcularla tanışıp, fotoğraf çektirecekler. Akşam Uzungöl'de misafir edeceğimiz öğrencilerimiz ertesi gün Galatasaray maçını izleyecekler" diye konuştu.

Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney de kaynaşmanın ve birlikte olmanın futbol sayesinde olmasından ötürü gururlu olduklarını, sporun, bir kez daha ruhuna uygun amaca hizmet ettiğini vurguladı.

İlk defa uçağa binmeleri nedeniyle yorgun oldukları görülen öğrenciler, daha sonra Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nı ziyaret etti. Trabzonspor'un maçlarını yaptığı sahayı yakından görmelerinden dolayı heyecanlanan öğrenciler, ellerinde bulunan bordo-mavili bayrak ve atkılarla bol bol fotoğraf çektirdiler.

Bağacık köyü sakinlerinin Trabzonspor'a olan sevgisinin bordo-mavili takımın 1976-1977 futbol sezonunda şampiyon olmasıyla başladığı, köylülerin bu sevgiyi çocuklarına da aşılayarak, köydeki taraftar sayısını her geçen gün artırdığı biliniyor. - Trabzon

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Mehdi Eker Trabzonspor Galatasaray Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title