Haberler

Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın Zam Şampiyonu Kadın Tişörtü

Diyarbakır ve Şanlıurfa’da Nisan ayında enflasyon yüzde 0,61 oranında arttı.

Diyarbakır ve Şanlıurfa'da Nisan ayında enflasyon yüzde 0,61 oranında arttı. Nisan ayının zam şampiyonu kadın tişörtü olurken, en çok ucuzlayan ise patlıcan oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürü M. Salih Uras, Nisan ayı Tüketici Fiyat Endeksini (TÜFE) açıkladı. Uras'ın verdiği bilgilere göre Türkiye genelinde Nisan ayında 2003 temel yıllı tüketici fiyatları endeksinde bir önceki aya göre yüzde 1,34, önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 4,96, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,38, on iki aylık ortalamalara göre yüzde 7,97 artış gerçekleşti. Diyarbakır ve Şanlıurfa'da ise bir önceki aya göre yüzde 0,61, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 5,02, bir önceki yılın aynı ayına göre 8,69 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 8,12 artış gerçekleşti.

TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürü Uras, Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın içerisinde yer aldığı TRC2 bölgesinin en çok zamlanan ve en çok ucuzlayan ürünlerini de açıkladı. Diyarbakır ve Şanlıurfa'da Nisan ayında yüzde 25,68 oranında fiyat artışıyla kadın tişörtü zam şampiyonu olurken, bu ürünü fiyatı yüzde 22,62 oranıyla erkek gömleği, yüzde 18,88 oranıyla erkek takım elbise, yüzde 11,34 oranıyla fındık içi ve yüzde 7,09 oranıyla artış gösteren marul izledi.

TÜİK verilerine göre, geçen ay fiyatı düşen ürünlerin başında ise patlıcan geldi. Nisan ayında patlıcan fiyatı yüzde 32,18 oranında düşerken, bu ürünü yüzde 21,51'lik düşüşle sivri biber izledi. Nisan ayında fiyatı en çok düşen diğer ürünler arasında yüzde 7,36 ile yumurta, yüzde 5,93 altın mücevher ve yüzde 5,29 ile mazot yer aldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Salih Uras Diyarbakır Şanlıurfa Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title