Haberler

Diyarbakır ve Mardin'de Terör Örgütü Operasyonu

Diyarbakır ve Mardin'de terör örgütüne yönelik operasyonlarda 135 kişi yakalandı.

Diyarbakır ve Mardin'de terör örgütüne yönelik operasyonlarda 135 kişi yakalandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, güvenlik güçleri ile kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik silahlı, bombalı saldırı gerçekleştiren örgüt mensuplarının yakalanması amacıyla, sınır ötesi askeri harekatın yanı sıra Diyarbakır il merkezi ve ilçelerinde terör örgütüne yönelik planlı operasyonlar gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, il merkezinde 50, Dicle'de 10, Silvan'da 12, Lice'de 6, Hazro'da 5, Bismil'de 35 ve Ergani ilçesinde 11 örgüt üyesinin yakalandığı kaydedildi.

Operasyonlarda, 62 el yapımı bomba, 7 tabanca, 17 av tüfeği, 7 kuru sıkı tabanca, 646 mermi, 21 molotofkokteyli, 90 havai fişek ve 160 torpil tabir edilen patlayıcı ele geçirildi.

Açıklamada, "Halkımızın huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan bölücü terör örgütüne yönelik mücadelemiz ve yasadışı örgüt üyesi ve eylemcilerin yakalanarak adli makamların önüne çıkartılmasına yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürmektedir" ifadelerine yer verildi.

Mardin

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Artuklu ilçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonda 6 kişi yakalandı. Çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki ifade işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title