Haberler

'Koruma Altındaki Aile Mardin'e Haber Vermeden Gitmiş'

Güncelleme:

Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, Mardin'de cezaevi önünde kan davası yüzünden 3'ü çocuk 2'si kadın 5 kişinin Diyarbakır'da koruma altında bulunduğunu belirterek, ailenin o gün haber vermeden Mardin'e gittiğini söyledi. Kıraç, "Bundan önceki seyahatlerinde hep bilgi vererek gidip ziyaretlerini yapıyorlarmış. Bu sefer haber vermeden gitmişler. Onlar haber vermiş olsalardı. Tabi ki mutlaka Mardin'e de bilgi verilip ek tedbirler alınabilirdi. Ama olmamış maalesef" dedi.

Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu 2013-2014 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenle başladı. Okulda yapılan törene Vali Cahit Kıraç, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep, Emniyet Müdürü Recep Güven ile davetliler ve öğrenciler katıldı. Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Arif Okucu, bu yıl yeni kayıt yapan 400 öğrenci ile birlikte toplam 811 öğrencinin polis okulunda eğitim alacağını söyledi.

Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, polis mesleğinin önemini anlatarak, polislerin yeri geldiği zaman gözünü kırpmadan canını feda ettiğini söyledi. Kıraç, "Emniyet teşkilatı mensupları unutmayınız ki sizler huzur ve güvenin en önemli temsilcileri, teminatısınız. Polisin en büyük gücü, tankı, topu silahı değil. Güvenlik kuvvetlerimizin en büyük dayanağı, gücü, insan sevgisidir, bilgi ve merhamettir. Bizler gırtlak, gırtlağa savaştığı günün akşamında düşmanın yarasını saran bir milletin torunlarıyız. Böylesine şanlı bir geçmiş bize bazı sorumluluklar yüklemektedir. Bunlardan bir tanesi de suçlularla mücadele ederken, kinle değil, merhamet, şefkat ve yasalardan güç almalıyız" dedi.

'AİLE HABER VERMEDEN MARDİN'E GİTMİŞ'

Vali Mustafa Kıraç, törenin ardından Mardin'de kan davası yüzünden geçen perşembe günü cezaevi önünde 3'ü çocuk 2'si kadın 5 kişinin öldürülmesiyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Diyarbakır'ın Bağlar Mahallesi'nde oturan ve geçen Ocak ayında evleri yakılan ailenin olayın ardından koruma altına alındığını söyleyen Kıraç, "Aile, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü gözetimi altındalar. Onların bütün ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Güvenlikli bir yerde de barındırıyoruz. Bundan önceki seyahatlerinde hep bilgi vererek gidip ziyaretlerini yapıyorlarmış. Bu sefer haber vermeden gitmişler. Onlar haber vermiş olsalardı. Tabi ki mutlaka Mardin'e de bilgi verilip ek tedbirler alınabilirdi. Ama olmamış maalesef" dedi. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kıraç Cahit Kıraç Diyarbakır Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title