Haberler

Diyarbakır Valisi Kıraç, BDP'li Kışanak'ı Ziyaret Etti

Güncelleme:

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ile Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Başkan Vekili Fırat Anlı'yı ziyaret ederek, görevlerinde başarılar diledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın önceki gün makamında ziyaret ettiği Vali Mustafa Cahit Kıraç, bugün Kışanak'ı makamında ziyaret etti. Kışanak, vekili Fırat Anlı ile birlikte Vali Kıraç ve Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'yi belediye binası girişinde karşıladı. Kışanak, kentte önemli ve zor görevlerin sorumluluğunu üstlenen kişiler olarak, hem görevlerini yapacaklarını, hem de birlikte daha iyi şeyler yapabilmenin imkanlarını değerlendireceklerini söyledi.

Kentin çıkarları doğrultusunda birlikte çalışma yürüteceklerini söyleyen Kışanak, "Siyasetin, yönetimin nezaketi çerçevesinde kentimizin çıkarları doğrultusunda birlikte çalışma yürüteceğimize inanıyorum. Sizlerin de katkınızı, desteğinizi esirgemeyeceğinize inanıyorum. Diyarbakır son derece önemli ve güçlü potansiyeli olan bir kent. Eğer bizler gerekli katkıyı yaparsak, gerekli hizmeti ortaya koyabilirsek, Diyarbakır şaha kalkabilecek bir kent. Bizler de bunun çabası, gayreti içerisinde olacağız. Bu ziyaretinizi de, bu çalışmaların bir adımı olarak görüyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fırat Anlı da, geleceğe dair umutların güçlendiğini belirtti.

Vali Kıraç, Kışanak ve Anlı şahsında meclis ve encümen üyelerini kutladığını belirterek, hayırlı olsun dileğinde bulundu. Diyarbakır'ın bölgenin dinamik yapısı, 2 milyona ulaşan nüfusuyla, arkasında 12 bin yıllık bir tarih, 5 bin yıllık surları olan, huzur dolu bir şehir olduğunu hatırlatan Kıraç, "Bu kentin başta kültür varlıkları olmak üzere doğal yapısını koruyarak, geliştirerek, bundan sonraki nesillere, onlardan aldığımız emaneti bırakmak için büyükşehir belediyemizle müşterek hareket etmek zorundayız. Mahalli idareler, hem merkezdeki büyükşehir belediyesi, hem ilçelerdeki belediyelerin kamu kuruluşlarının görevlileriyle ortak hareket ederek Diyarbakır'a hizmet etmenin arayışı içerisinde olacağına inanıyoruz. İnşallah hizmet kaldığı yerden, sizler sayesinde daha iyi bir noktaya gelecek" diye konuştu.

Görüşmenin ardından Kışanak ve Anlı, Vali Kıraç'a, üzerinde Diyarbakır'ın surları, Ongözlü Köprü, Dicle Nehri ve diğer tarihi mekanların kolaj olarak işlendiği bir çini hediye etti.

DEMİRTAŞ BELEDİYEDE

Vali Kıraç ve Emniyet Müdürü Böğürcü'nün belediyeden ayrılmasından sonra BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Başkan Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'yı ziyaret etti. Bir açıklama yapmayacağını söyleyen Demirtaş, Kışanak ve Anlı ile basına kapalı görüştü. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Cahit Kıraç Halis Böğürcü Cahit Kıraç Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title