Haberler

Diyarbakır Valisi: Dünya Mirası Tescili Turizm Payını Artıracak

Güncelleme:

Diyarbakır Valisi, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçelerinin UNESCO tarafından 'Dünya Mirası' olarak tescillenmesinin turizmden ciddi pay getireceğini söyledi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçelerinin UNESCO tarafından Dünya mirası olarak tescillenmesinin çok önemli olduğunu, alınan karar ile Diyarbakır'ın turizmden ciddi pay alacağını söyledi.

2012 YILINDAN BERİ ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

Vali Aksoy, 2000 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesine alınan Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçelerinin 2012 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Alan Yönetimi Başkanlığı ile birlikte daimi listeye alınması için resmi çalışmalara başlandığını söyledi.

YÜRÜTÜLEN PROJELER DOSYAYA ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLADI

Uzun ve titiz bir çalışmayla hazırlanan dosyaya birçok kesimden önemli katkılar sağlandığını, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İç kale yerleşkesinde yapılan Müze alanı çalışmaları, Surların restorasyonu ve projelendirilmesi adına Kalkınma Bakanlığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında uygulanan projelerle dosyaya önemli katkılar sundu.

"15 FARKLI ÜLKEDEN 40'A YAKIN UZMANIN DİYARBAKIR'A GELDİ"

Vali Aksoy şöyle konuştu: "Ayrıca sur ve Hevsel Bahçelerinin tanıtımı adına Valiliğimiz tarafından yapılan sempozyumlar, tanıtım filmleri, fuar çalışmaları gibi etkinliklerle sürecin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılması sağlanmıştır. 2012 yılında Diyarbakır Surları adı altında ilimizde bir sempozyumun organize edilmesi sağlanmış ayrıca Diyarbakır Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile ilgili kurumların desteği sağlanarak UNESCO sürecinde önemli bir konuma sahip olan uzmanların yer aldığı ICOFORT/ICOMOS Diyarbakır buluşması sağlanarak 15 farklı ülkeden 40'a yakın uzmanın ve yetkilinin Diyarbakır'a gelmesi sağlanmış, sempozyumda adaylık süreci, dosya hazırlığı ve yapılan çalışmalar tanıtılmış, dosyaya ve adaylık sürecine önemli bir katkı sunulmuştur.

"20 MİLTON TL'YE YAKIN HARCAMA YAPILDI"

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Diyarbakır Valiliği olarak bu süreçte yapılan projelendirme, restorasyon ve tanıtım çalışmalarına 20 milyon TL'ye yakın harcama yapılmıştır. UNESCO sürecindeki kurumlar arası işbirliğini önümüzdeki dönemde de Diyarbakır'ın kültürel mirasının korunması ve turizmi konusunda yapılacak çalışmalar ile ilgili de sürdüreceğiz. Diyarbakır'ın listede yer almasıyla Dünya turizmine özellikle de kültür turizmine entegrasyonun daha hızlı sağlanacağını ve turizmden daha fazla gelir elde eden bir şehir olacağımızı bekliyoruz. Tüm bunların yanında Diyarbakır Surlarının listede yer alarak korunmasının ileri dönemlerde planlı bir şekilde sağlanması için hem yerel hem de ulusal ve uluslararası çalışmaların olacağının bilinmesi bile bizim için büyük bir önem arz etmektedir."

"DİYARBAKIR TURİZMDEN CİDDİ PAY ALACAK"

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Surları ve Hevsel bahçelerinin UNESCO tarafından Dünya mirası olarak tescillenmesinin çok önemli olduğunu da belirterek, alınan karar ile Diyarbakır'ın turizmden ciddi şekilde pay alacağını söyledi. Vali Aksoy, "UNESCO'nun aldığı karar ile Diyarbakır'ın var olan değeri dünyaca artık görünür hale geldi. Bunun etkilerini başta turizm olmak üzere bir çok alandan bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Valiliği Hüseyin Aksoy Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (5)

kapkara:

yarın gelen turistler bu şehre geldiklerine bin pişman olurlar. . .

3
15
yanıtYanıtla
bizanslı osman:

Bizans imparatorluğu döneminden kalmıştır kesin

0
18
yanıtYanıtla
kurt:

eremnıler dıyar bakırı alacaklar kerolar sızneyın hesabını yapyorsunz

0
8
yanıtYanıtla
anti zenci anti arap:

diyarbakir gibi bi yerde nasil yikilmamis hayret

2
1
yanıtYanıtla
.:

BU HAYVANLAR BULUNDUKLARI HER YERE ZARAR VERİYOR MUHTEMELEN DÜNYAYA REZİL OLACAĞIMIZ HABERLER DUYACAĞIZ VE BİR KEZ DAHA BUNLARDAN İĞRENMEK İÇİN BİR SEBEP DAHA ORTAYA ÇIKACAK.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title