Haberler

Diyarbakır Valisi Aksoy, Lice'de

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü Lice İlçesi'ne giderek, operasyonlar ilgili bilgi aldı.

Lice İlçesi'ne giden Vali Hüseyin Aksoy, yol güzergahındaki kontrol noktalarında görev yapan güvenlik güçleriyle sohbet ederek moral verdi. Vali Aksoy ve beraberindekiler daha sonra Lice İlçesi'nde 7'inci Kolordu Komutanı ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş ile bir araya gelerek İlçe Kaymakamı Osman Uğurlu ile adliyede görev yapan savcıları ziyaret etti. Diyarbakır Valiliği'nden Vali Aksoy'un Lice İlçesi'ndeki gezi ve izlenimleri ile ilgili yapılan açıklamada, şöyle denildi.

"Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy Lice İlçesi'nde bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik devam eden Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu'nu yerinde takip etmek ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi almak amacıyla Lice İlçemizi ziyaret etti. Ziyarette Vali Aksoy'a Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan eşlik etti. Vali Aksoy ve beraberindekiler Lice yolu boyunca güvenlik kuvvetlerini ziyaret etti. İlk olarak Diyarbakır-Bingöl karayolunda bulunan Mermer Jandarma Karakol Komutanlığı önündeki kontrol noktasında görev yapan güvenlik güçlerini ziyaret eden Vali Aksoy ve beraberindekiler daha sonra yine aynı güzergah üzerinde yer alan başka bir kontrol noktasını ziyaret etti. Burada da görev yapan güvenlik güçleriyle sohbet etti ve Lice ilçesine doğru hareket ett. Lice ilçesinde Vali Aksoy'u 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Vali Yardımcısı Mehmet Demir, Lice Kaymakamı Osman Uğurlu ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş karşıladı. Lice İlçesi'nde yer alan Lice 1 inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı'nı ziyaret eden Vali Aksoy ve beraberindekiler burada Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu'nda yer alan komutanlardan bilgi aldı."

Vali Aksoy ve beraberindekiler daha sonra Kaymakam Osman Uğurlu ile adliyede görev yapan savcıları ziyarek ettiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Daha sonra Lice Kaymakamlığı'na geçen Vali Aksoy ve beraberindekileri burada Lice Kaymakamı Osman Uğurlu ve kaymakamlık personeli karşıladı. Kaymakamlık makamında Kaymakam Uğurlu'dan İlçe hakkında bilgi alan Vali Aksoy ve beraberindekiler, daha sonra kaymakamlık binası içerisinde yer alan Lice Adliyesi'ne geçerek burada görev yapan hakim ve savcıları ziyaret ettiler. Kaymakamlık ziyareti günün anısına fotoğraf çekilmesiyle son buldu. Lice İlçesinde yer alan Aile Destek Merkezine yürüyerek geçen Vali Aksoy ve beraberindekiler burada bulunan çocuklarla yakından ilgilendi. Destek merkezinde yer alan ınıfları gezen Vali Aksoy çocuklara kitap okumalarını ve derslerini aksatmamalarını tavsiye etti. Lice İlçesi'ndeki son ziyaretini Dakyanus Tepe Üs Bölgesi'ne yapan Vali Aksoy ve beraberindekiler burada görev yapan güvenlik güçleriyle bir süre sohbet etti. Daha sonra İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş bölge hakkında ve bölgede yürütülen çalışmalar hakkında Vali Aksoy'a bilgi verdi. Ziyaret, Üs Bölgesi'nde günün anısına fotoğraf çekilmesiyle son buldu."

- Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Aksoy Ceyhun Lice Politika Güncel Haberler

title