Haberler

Valilik, 'Sur'da Hava Bombardımanı Anonsu Yapılıyor' İddiasını Yalanladı

Güncelleme:

Diyarbakır Valiliği, operasyonların sürdüğü Sur'da "Teslim olun, yoksa havadan bombardıman yapacağız" anonsları yapıldığına yönelik iddiaları yalanladı.

Diyarbakır Valiliği, bazı basın yayın organlarında yer alan, güvenlik güçlerince, 'Sur İlçesi'ni havadan bombalamaya başlayacağız' iddialarına yönelik yaptığı açıklamasında, haberin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Sur'da bugün güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada ise 3 asker yaralandı.

"HAVADAN BOMBALAYACAĞIZ" İDDİASI YALANLANDI

Diyarbakır Valiliği, bazı basın yayın organları ve sosyal medyada, Sur İlçesi'nde PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyon kapsamında, güvenlik güçleri tarafından, 'Sur İlçesi'ni havadan bombalamaya başlayacağız' iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

"PROVOKE AMAÇLI"

Açıklamada, şöyle denildi:

"Bazı internet sitelerinde, sosyal medyada, yazılı basında, güvenlik güçleri tarafından 'Sur İlçesini havadan bombalamaya başlayacağız' şeklinde anonsların yapıldığı iddialarına yer verilmiştir. Bahse konu iddialar tamamen asılsızdır. Sur İlçesinde sokağa çıkma yasağının bulunduğu ve bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonların sürdüğü bölgelerde güvenlik güçlerimiz tarafından bölücü terör örgütü üyelerine yönelik teslim olmaları yönünde anonslar yapılmakta, ancak 'havadan bombalama yapılacağı' şeklinde anons yapılmamaktadır, bu yönde medyada yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu tür söylem ile iddiaların bölgede yürütülen operasyon sürecine zarar vermek ve güvenlik güçlerimize yönelik olumsuz bir algı oluşturarak halkı provoke etmek amacıyla yapıldığı değerlendirilmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için terör ve terör örgütüne yönelik çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

3 ASKER YARALANDI

Sur'da güvenlik güçlerinin hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonları sürüyor. PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte 1 asker ile operasyonlar sırasında meydana gelen patlamada 2 asker olmak üzere 3 asker yaralandı. Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınan askerlerinden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Valiliği diyarbakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (48)

Agri04:

Dıren amed dıren cızıre botan senı unutmadık katlıamı yapanlardan elbet hesap soracayız

16
88
yanıtYanıtla
KaraUzman:

Bu tür balonları/yalanları HDP lilerden duyarsınız...Halkı galeyana getirip isyan ettirmek istiyorlar...ALLAH MUVAFFAK ETMESİN

36
18
yanıtYanıtla
acı gerçekler:

kimyasal bence en temizi ve en ucuzu

33
12
yanıtYanıtla
Muratt:

yapilsin niye yapmiyorlar daha kac mahsum olecek

31
5
yanıtYanıtla
hakikat:

Bir kürt olarak kendimden utanıyorum, ya ırakta daeşe karşı ellerine slah verilir alın savaşın, ırakta saddama karşı ellerine silah verilin savaşın, suriyede esede karşı ellerine silah verilir savaşın, Turkiyede bu ülkeye karşı ellerine silah verilir alın savaşın, ermenistan azerbaycan savaşır kürtlerin eline silah verilir ermenistanı koruyun, irana karşı savaşılır gene kürtlere silah verilir savaşın , ya bu ülkeler oyuncak mı , görende sanacak nufusları 1milyar , la sizi kullanıyor herkes

24
11
yanıtYanıtla
Diyarbakır li:

Güneydoğu en büyük zarar veren Pkk ve onun uzantısı Hdp dir Terörün devam etmesi buralara yatırım gelmesini engellemekte hdp yd oy gelmekte Özerklik isteyerek burada yaşayan insanların Türklerin yoğun yaşadığı bölgelere gitmesini Niçin gitmemizi istemiyorsunuz

32
3
yanıtYanıtla
isgalci tc:

Kardeslik yok artik kurdun dusmani turklerdir isidin wahseti bile boyle degil

11
24
yanıtYanıtla
he he:

Bm ab korkuyor yoksa yapar tankla topla geliyor burada sevinenler kürt asla ve asla pes etmez 90 larda yaptınız büyüdük intikam alıyoruz annelerimiz babalarımız o zamanları anlatılar öfkemiz çok büyük artık bu ülkeye ait hissetmiyoruz kendimizi silahlı mücadele en iyisi annelerimiz babalarımız gibi sesizce gitmeyecegiz direnecegiz

8
25
yanıtYanıtla
Vatan Namus:

ihanet olunca bittirmek biraz zaman alacak, alaca karanliklarda degil, karanliklarin üstüne Günes gibi dogacak koc yigitler ihanetin üzerine, . . bu Vatan öyle kolay kazanilmadi. . hevesleri bogazlarinda kalan, yikmaya batirmak icin Türklere neler yapildiginin örnekleri var Tarihin sayfalarinda, külerinden Vatan kuran ECDADIN torunlarina kafa tutmak o kadar kolay degil, olmasaydi yüreginde Merhamet. . . Sabir bittince, biriniz degil hepiniz bittecek.

yanıt6
yanıt1
F-16 lar nerde ?:

Ben F-16 larin o bölgeye gönderilmemesini bir hata olarak görüyorum, askerlerimizin hayatlari bosuna risk e atiliyor, artik Pkk lilarin bulundugu alan belli , cemberi kapatip o bölgeye laser ile isaretleyip F-16 lardan güdümlü bombalar atilmasi lazim.

27
6
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title