Haberler

Valilik: Demirtaş'ın Makam Aracındaki 'Kurşun İzi' Değil, Sert Bir Cisim

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın makam aracında 'kurşun izi'ne rastlandığı iddiasını Diyarbakır Valiliği yalanladı. Valilik, "Mermi değil, sert bir cisim" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın makam aracının, arka camında bir iz tespit edildi. Zırhlı aracı incelemeye alan polis, kurşun izi olabileceğine işaret etti. Demirtaş, izi farkettikten sonra Twitter hesabından Kürtçe "Ölüm Allah'ın emri" yazdı. Diyarbakır Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklama da ise Demirtaş'ın makam aracının arka camındaki hasarla ilgili yapılan incelemede herhangi bir ateşli silah atış artığına rastlanılmadığını açıkladı.

KORUMALAR FARK ETTİ

Diyarbakır'daki gelişme, dün akşam saatlerinde ortaya çıktı. Korumaları, İstanbul'dan Diyarbakır'a dönen Demirtaş'ı 4 gündür kullandığı zırhlı araçla karşıladılar. Araç eve geldikten sonra park yerinde korumalar arka camdaki izi fark etti. Kurşun geçirmez cam kırılmamıştı ama makam koltuğunun bulunduğu sağ arka tarafta, kafa hizasında yuvarlak, düzgün hatlı bir iz vardı.

İLK YORUM: ''TAŞ, ÖYLE İZ BIRAKMAZ''

Polis, HDP'lilere "taşın zırhlı camda öyle bir iz bırakmayacağını, kurşun olma ihtimalinin yüksek olduğu" yorumu yaptı. HDP'li Sırrı Süreyya Önder, Demirtaş'la görüştüklerini ve polisin, güzergâhtaki kamera kayıtlarını incelediğini söyledi. HDP ve polis yetkilileri, aracın daha önce park halindeyken de gözdağı için hedef alınmış olabileceğine de dikkat çekti.


DEMİRTAŞ: KRİMİNAL İNCELEME YAPILDI, MERMİ ÇEKİRDEĞİ DEĞİL

Demirtaş, ANF'ye, "Kurşun geçirmez arka camın kafa hizasında mermi izi tespit edildi. Ses duymadık" bilgisini verdi. Aracın kriminal laboratuvarında incelendiğini anlatan Demirtaş, mermi çekirdeği olmadığını da açıkladı.

YÜKSEKDAĞ DA YORUM YAPTI

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ akşam tweet attı: "Kurşun ata ata biter... Zulüm de sonsuz, ölümsüz değildir. Demirtaş'a sıkılan kurşun, o namlunun ardındakileri vurur bir gün."

AA: ÇARPMA VEYA SEKME

Anadolu Ajansı ise konuya ilişkin "Demirtaş'ın makam aracı, arka camındaki çarpma veya sekme nedeniyle incelemeye alındı. Aracın sağ arka camında 3x3 santimetre çapında muhtemel sert cisim çarpması veya sekmesi kaynaklı hasar tespit edildi." dedi.

"ÖLÜM ALLAH'IN EMRİ"

Demirtaş olayın ortaya çıkmasından sonra Twitter hesabından Kürtçe "Mirin bi emre Xwede ye (Ölüm Allah'ın emri)" yazdı.


VALİLİK: ARKA CAM SAĞ TARAFINDA HASAR TESPİT EDİLMİŞTİR

Diyarbakır Valiliği, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın makan aracının arka camındaki hasarla ilgili yapılan incelemede her hangi bir ateşli silah atış artığına rastlanılmadığını açıkladı.

Valilik açıklamasında şöyle denildi:

"22.11.2015 günü akşam saatlerinde Halkların Demokratik Partisi Eşbaşkanı Sayın Selahattin Demirtaş'ın ilimizde bulunduğu süre içerisinde kullanımına tahsis edilen, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait zırhlı araç park halinde ve içerisinde kimse yok iken koruma görevlileri tarafından aracın arka camı sağ tarafında bir hasar olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili Sayın Selahattin Demirtaş'ın talebi üzerine bahse konu araç Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasında gerekli kriminal incelemelere tabii tutulmuş, yapılan incelemelerde ilk belirlemelere göre aracın arka camı sağ tarafında 3×3 cm büyüklüğünde bir hasar olduğu gözlemlenmiştir.

"ATEŞLİ BİR SİLAH ARTIĞINA RASTLANILMAMIŞTIR"

Yapılan kriminal inceleme sonucunda herhangi bir ateşli silah atış artığına rastlanılmamıştır. Hasarın sert bir cisim çarpmasından dolayı meydana geldiği değerlendirilmektedir. Sayın Selahattin Demirtaş'ın ilimizde bulunduğu süre içerisindeki programı Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından tahsis edilen koruma görevlilerince takip edilmiş olup, kendisine veya aracına yönelik herhangi bir saldırı olayı gerçekleşmemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş Diyarbakır Valiliği Twitter Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (297)

DİYARBAKIRLI:

allah seni korusun selo başkan

24
37
yanıtYanıtla
Has Diyarbakırlı:

Allah mı? Ateist o dansöz

yanıt3
yanıt2
COLEMERG:

RTE SANA KURBAN OLSUN SAYIN BAŞKAN.

16
39
yanıtYanıtla
BAJAR:

selo başkanın kılına zarar gelsin vay halinize

19
33
yanıtYanıtla
deliceli:

bajar denen yaratık ne yapacağını çok merak ettim herhalde etek giyip kaçarsın çok güldüm ya vay angut vay

yanıt6
yanıt2
bambam:

Etekli.

yanıt3
yanıt3
BERZO:

BAMBAM DELİCELİ ŞARAPÇI GEREKSİZ BOŞ MAHLUKLAR ATEŞ OLSANIZ DERLER YAAAAAAAAAAAA

yanıt3
yanıt0
Yekta atak:

Mirin Bi Emre Xodeye dediği gibi. Rabbim korusun seni selo başkan.

21
31
yanıtYanıtla
cem:

pişkin selo

33
13
yanıtYanıtla
VILE:

KENDİ SİLAHLI ARKADAŞLARI SIKMIŞTIR

30
13
yanıtYanıtla
Tüm 297 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title