Haberler

Diyarbakır Valiliği Açıkladı: 1 Polis Şehit, 1 Polis Yaralı

Güncelleme:

Diyarbakır Valiliği'nce yapılan açıklamada, saldırıya uğrayan polislerden birinin şehit olduğu 1'inin de yaralandığı belirtildi.

Diyarbakır Valiliği, saldırıya uğrayan trafik polisleriyle ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, saldırıda 1 polisin şehit 1 polisin de yaralandığı belirtilirken, saldırıyı gerçekleştirenlerin aracı ile 1 uzun namlulu silahın ele geçirildiği belirtildi.


Açıklamada şöyle dendi: "30 Ağustos 2015 Pazar günü saat 13.00 dolaylarında, Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Yeniyol mevkiinde vatandaşlarımızın yol güvenliğini sağlayan trafik polislerine bölücü terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir. Düzenlenen saldırıda 1'i ağır 2 trafik polisimiz yaralanmıştır. Özel bir hastanede tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olan trafik polisi Ahmet Kılıç kurtarılamayarak şehit olmuştur. Yaralı trafik polisi İlker Narin'in hastanedeki tedavisi devam etmektedir.Saldırının ardından Peyas Mahallesi'ne kaçan bölücü terör örgütü mensupları mahalle arasında, saldırıyı gerçekleştirdiği araç ve 1 kaleşnikof marka uzun namlulu silahı bırakarak olay yerinden uzaklaşmıştır. Saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmıştır"

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Valiliği Güncel Haberler

title