Haberler

Diyarbakır Vali Aksoy, Kaynartepe Esnafını Ziyaret Etti

Vali Aksoy, Kaynartepe esnafını ziyaret ettiDİYARBAKIR Valisi Hüseyin Aksoy, 15-21 Mart tarihleri arasında sokağa çıkma yasağının uygulandığı Bağlar İlçesi Kaynertepe Mahallesi'ndeki esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Vali Aksoy, Kaynartepe esnafını ziyaret etti

DİYARBAKIR Valisi Hüseyin Aksoy, 15- 21 Mart tarihleri arasında sokağa çıkma yasağının uygulandığı Bağlar İlçesi Kaynertepe Mahallesi'ndeki esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Merkez Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi'nde 15 Mart günü hendek kazan, barikat kuran PKK'lıların yakalanmaları için başlatılan operasyon kapsamında sokağa çıkma yasağının 21 Mart'ta kaldırılmasının ardından bugün, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Bağlar Kaymakamı Tolga Toğan ile birlikte mahalledeki esnafı ziyaret ederek moral verdi. Esnafın sorunlarını dinleyen Vali Aksoy, yaşananlardan sonra esnafı ziyaret etmek, onların sorunlarını dinlemek ve bunlara çözüm üretmek üzere Kaynartepe Mahallesi'ne geldiklerini söyledi.

Sur İlçesi'nin 5 mahallesinde devam eden sokağa çıkma yasağı konusunu da değerlendiren Vali Aksoy, mahallelerde arama ve tarama çalışmalarının devam ettiğini, yasağın kaldırılmasıyla ilgili şimdilik bir süre veremeyeceklerini ancak ilk fırsatta normalleşmenin sağlanacağını ifade etti.

ŞEHİT POLİSLERİN ADLARI KÜTÜPHANELERDE YAŞATILACAK

Vali Aksoy, Kaynartepe Mahallesi ziyareti öncesinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü'nün uyguladığı, "Diyarın okuyan çocukları" projesi kapsamında Yenişehir İlçesi'nde bulunan Yolaltı İlkokulu'nda kurulan kütüphanenin açılışını yaptı. Kütüphaneye, 15 Ağustos günü Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Tansu Aydın'ın ismi verildi.

"AMACIMIZ, DİYARBAKIR'DA HUZUR, GÜVEN VE BARIŞ ORTAMI YARATMAK"

Açılış öncesi bir konuşma yapan Vali Aksoy, Diyarbakır'da halkın huzur ve güvenliğini sağlayarak barış ortamı yaratmak olduğunu belirterek, "Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın en iyi şekilde yetiştirilmeleri hepimizin önemli görev ve sorumluluğudur. Çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirirsek, geleceğimize o denli güvenle bakarız. Bu anlamda çocuklarımızın eğitiminde bir aksaklık olmaması adına, bütün kurum ve kuruluşlarımız büyük bir hassasiyet içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle okul çağında olup, okula gitmeyen hiçbir öğrencimiz kalmamalı. Eğitim çağında olup, eğitim dışında hiçbir çocuğumuz kalmayıncaya kadar çalışmalarımızı büyük bir gayretle sürdürmeye devam edeceğiz. İl Emniyet Müdürlüğümüz, Diyarbakır'da halkın huzur ve güvenliğini sağlaması adına gayret gösteren iç güvenlik birimlerimizden biridir. Diyarbakır'da huzur ve güvenliğin gerçekleşmesi adına faaliyetlerini sürdürürken, maalesef şehitler de vermekte. Bugün bu okulumuzda, Diyarbakır'da görev yaparken şehit olan polisimizin adını bu kütüphaneye verdik. Hem onun adı yaşayacak, hem de bu kütüphanede okuyan çocuklarımız, kendilerini geleceğe hazırlamış olacak. Amacımız, halkın huzur ve güvenliği, barış ortamı içerisinde, Diyarbakır'da bir yaşam ortaya koymaktır. Bu amaçla da bütün birimlerimiz büyük bir gayret içerisinde çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Şehit Polis Memuru Tansu Aydın Kütüphanesi törenle hizmete açıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Aksoy 21 Mart Aydın Politika Güncel Haberler

title