Haberler

Diyarbakır Universal'a Haciz

Güncelleme:

Aylardır girdiği ekonomik kriz nedeniyle personellerine maaş ödeyemeyen Üniversal Diyarbakır Hastanesinin cihazlarına haciz yoluyla el konuldu.

Diyarbakır'daki bazı özel hastanelerde yaşanan krizlerin ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz günlerde kentin ilk donanımlı özel hastanelerinden biri olan Özel Veni Vidi Hastanesinin icra yoluyla satışa çıkarılmasının ardından, şimdi de Üniversal Diyarbakır Hastanesinin cihazlarına haciz yoluyla el konuldu.

Daha önce diplomasız doktor çalıştırdığı iddialarıyla gündeme gelen, doktorları maaş alamadıkları için istifa eden ve 8 aydır personellerine maaş ödemediği belirtilen hastanenin, içerisinde bulunduğu binanın kirasını ödemediği için icra işlemlerinin başlatıldığı öğrenildi. Dün sabah bina sahibi Hasan İpek ile birlikte hastaneye gelen icra memurları, tıbbi cihazları personellerin gözü önünde kamyona yükleyerek götürdü. Konuya ilişkin hastane yöneticileri, bilgi vermekten kaçındı.

"MUHATAP BULAMIYORUZ"

Aylardır maaş ve biriken tazminatlarını alamadıklarını belirten hastane çalışanlarından Mehmet Ali Bal isimli personel, 100'ün üzerinde personelin maaş alamadığını belirterek, "Asgari ücretle çalışıyoruz. Biriken maaşlarımızı bankaya yatırmadılar. O yüzden her gün hastaneye gelip gidiyoruz. Ancak muhatap bulamıyorum. Onlarca çalışanın hakkını yiyorlar. Hepimiz çoluk çocuk sahibiyiz. Birileri bu duruma el koysun" dedi.

"MAAŞLARIMIZI İSTİYORUZ"

7 yıldır hastanede çalıştığına ve üç aydır maaş alamadığına dikkat çeken Anıl Kızıl ise, "Şubat ayından beri maaşları bankaya yatırılmayan arkadaşlarımız var. Biriken maaşlarımızın ve tazminatlarımızın verilmesini istiyoruz. Bu sadece mülk sahibinin gerçekleştirdiği haciz. Bir de maaşlarını alamayan doktorların açtığı icra davaları var. Bizim durumumuz ne olacak bilmiyoruz. Her gün hastaneye gelerek yetkililerden maaşlarımızı ödemelerini istiyoruz. Şimdiye kadar herhangi bir ödeme yapılmadı" diye konuştu.

Engin ÖZTÜRK

Kaynak: Temsilci / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title