Haberler

Diyarbakır Uçaklar Akşam Keşif Yaptı, Sabaha Karşı Işid Hedeflerini Vurdu

Uçaklar akşam keşif yaptı, sabaha karşı IŞİD hedeflerini vurdu IŞİD'in, dün öğlen saatlerinde Suriye tarafından Kilis'in Elbeyli ilesinde sınırda konuşlu bulunan askerlere ateş açıp bir Astsubayı şehit etmesi ve 2 askeri yaralamasından sonra Diyarbakır 8.Ana Jet üssünden de hareketli saatler yaşandı.

Uçaklar akşam keşif yaptı, sabaha karşı IŞİD hedeflerini vurdu

IŞİD'in, dün öğlen saatlerinde Suriye tarafından Kilis'in Elbeyli ilesinde sınırda konuşlu bulunan askerlere ateş açıp bir Astsubayı şehit etmesi ve 2 askeri yaralamasından sonra Diyarbakır 8.Ana Jet üssünden de hareketli saatler yaşandı. Olaydan hemen sonra Diyarbakır'dan mühimatlı olarak kalkan F-16 savaş uçakları, Suriye sınırına doğru giderken, yapılan keşif ve hedef belirlemeden sonra hava operasyonu sabaha karşı gerçekleştirildi.

Suriye sınırında dün IŞİD'in Türk askerine ateş açmasından sonra Türkiye'nin Doğu hava sahasını korumak ile görevli olan Diyarbakır'daki 8. Ana Jet üssünden haraketli saatler yaşanmasına neden oldu. Kilis'te yaşanan olaydan sonra, hem olaydan dakikalar sonra hem de dün akşam saat 21.40 sıralarında mühimmatlı olarak havalanan F-16 savaş uçakları Suriye sınırına doğru hareket etti. Uçaklar, bombardıman yapmadan üstlerine geri dönerken, uçakların keşif ve hedef belirlemek için sınır hattına uçtuğu belirtildi. Suriye'deki IŞİD hedeflerine Suriye hava sahasına girmeden güdümlü füzeler ile yapılan hava saldırısı ise sabaha karşı gerçekleştirildi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, saat 03.12'de Diyarbakır 8. Jet Ana Üs Komutanlığı'ndan havalanan 3 F-16 savaş uçağının saat 03.40 ve 03.53 arasında IŞİD'e ait 3 hedefi vurduğu açıklandı. Açıklamada, daha önceden belirlenen IŞİD'e ait 2 karargah ve 1 toplanma noktasına yapılan bombardımandan sonra uçakların yeniden üstlerine geri döndüğü ifade edildi.

TÜRKİYE'NİN DOĞU HAVA SAHASINI KORUYAN ÜS

Diyarbakır'da bulunan ve daha önce adı 2. Hava Kuvvet Komutanlığı olan askeri üs, Hava harekatını tek bir merkezden yönetmek üzere Komutan Yardımcılığı ve Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezleri Komutanlığı olarak adı değiştirildi. Türkiye'nin Doğu hava sahasını korumak ile görevli olan üsse bağlı, 5'inci (Merzifon), 7'nci (Malatya Er-Haç), 8'inci (Diyarbakır) Ana Jet Üs komutanlıkları ve Batman, Erzurum, Muş ve Sivas'ta yedek meydanları bulunuyor. Diyarbakır'daki 8 ve Merzifon? daki 5. Ana Jet üslerinde F-16'lar, Malatyadaki 7. Ana jet üssünde ise F-4 savaş uçakları çoğunlukta görev yapıyor. Bugüne kadar hep PKK'ya yönelik sınır içi ve sınır dışındaki operasyonlar kapsamında havalanan ve hava bombardımanı gerçekleştiren Diyarbakır üssündeki savaş uçakları, sabaha karşı ilk kez Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurmak için kalkmış oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Suriye Kilis Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title