Haberler

Diyarbakır Trafiğinin Dünü, Bugünü, Yarını Tartışıldı

Güncelleme:

Dicle Üniversitesi'nde "Diyarbakır Ulaşımının Dünü, Bugünü, Yarını; Ulaşımda Problemler ve Çözümler" konulu konferans düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Mimar ve Mühendisler Gurubu Diyarbakır Şubesi işbirliği düzenlenen ''Diyarbakır Ulaşımının Dünü, Bugünü, Yarını; Ulaşımda Problemler ve Çözümler'' konulu konferans, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

ÇOK SAYIDA KATILIMCI OLDU

Konferansa Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sedat Hayalioğlu, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Değertekin, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Halil Görgün, öğretim elemanları, kamu kurum ve kuruluşlardan Mimar ve Mühendisler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Moderatörlüğünü Mimar ve Mühendisler Gurubu Diyarbakır Şube Başkanı Mesut Işık'ın yaptığı konferansa Karayolları 9. Bölge Müdürü Şamil Gülen ve Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Zeynel Fuat Toprak konuşmacı olarak katıldı.

''YOL YAPILDIKTAN SONRA GÖREV DİĞER KURUMLARINDIR''


Konuşmasına ilk olarak trafik ve trafiğin etkenlerinden söz ederek başlayan Karayolları 9. Bölge Müdürü Şamil Gülen, ''Trafiği üç başlık halinde özetleyebiliriz. Bunlar trafik altyapısı ve bileşenleri, Türkiye ve Bölgemizde trafik durumu ve Diyarbakır'da Trafik durumu olarak değerlendireceğiz. Trafik deyince başta karayolları, milli eğitim, emniyet, sanayi, kara ulaştırma müdürlüğü birimleri akla gelmektedir. Biz karayolları olarak proje yapar ve uygularız. Yol yapıldıktan sonra diğer kurumların ve sürücülerin görev ve sorumlulukları başlar'' dedi.

''SÜRÜCÜ İYİ DEĞİLSE NE YAPARSAN GÜZEL SONUÇ OLMAZ''

Trafiğin sadece yollardan ibaret olmadığını dile getiren Şamil Gülen, ''Sürücü iyi değilse, trafik kaide ve kuralı uygulamıyorsan ne kadar yol yaparsan yap güzel bir sonuca ulaşman mümkün değil. Trafik'te denetimin oldukça faydası var. Eğer bir ülkede faydalı işler yapanı ödüllendirmezsen, yanlış yapanı da cezalandırmasan o sistem çöker. Tabi trafik olarak başka faktörler de var. Araçların kalitesi, kullanma şekli, yük sınırını aşmamak, araçların muayene ve teknik kısmı bunlar hepsi trafikte birer etken olarak sürücülerin karşısına çıkar. Ve trafik bir bütündür. Tüm şartların iyi sağlandığı yerde trafik hayat olur ''şeklinde ifade etti.

''TRAFİĞİ CİDDİ DERECEDE RAHATLATTIK''

Trafiği rahatlatacak projelere imza attıklarını belirten Gülen, Diyarbakır'da ciddi alt geçit uygulamaları yaptıklarını, Seyrantepe kavşağını üçlü köprü halinde projelendirerek şehrin giriş-çıkışını ciddi manada rahatlattıklarını, üniversite kavşağını kazaları önlemek için 6 ay gibi kısa bir sürede bitirdiklerini anlattı.

''ULAŞIMDA RAHATLIK İNSANLARI MUTLU EDER''

''Ulaşımın Sosyal boyutunu'' ele alan Dicle üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fuat Toprak, 'Ulaşımda rahatlık ve kolaylığın insanların huzur ve mutluluğunu olumlu yönde etkilediğini, insanların işe gidiş ve gelişlerindeki kolaylığın çalışma performansını arttırdığını ve üretime katkı sunduğunu ifade etti.

Mühendislik ve Mimarlık öğrencilerine, öğrenciyken ve mezun olduktan sonra yapılacaklar konusunda tavsiyelerde bulunan Toprak, derslerde görmüş oldukları bilgiler ve staj ile beslenerek ülkemize sağlam birer teknik eleman olarak çalışmaları gerektiğini belirtti.

Başta bölgemiz olmak üzere Türkiye'nin sağlam teknik eleman, yönetici ve müteahhitlere ihtiyaç olduğunu olduğunu kaydeden Toprak, ''Milletini ve Ülkesini düşünen her iş yapıcı insanın ahlaki kriterlere uygun olarak işini yapmaya çalışması gerekir" dedi.

Konferans, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Hayalioğlu' nun katılım sertifikalarını takdim etmesi ile sona erdi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Mesut Işık Türkiye Eğitim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title